Numărul accidentelor rutiere grave, în scădere

303

Acţiunile preventive desfăşurate în trafic de către poliţiştii rutieri gorjeni a dus la o scădere semnificativă a riscului rutier pe drumurile din judeţ. Cel puţin aceasta este concluzia unei analize realizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, analiză ce relevă o scădere cu 25% a numărului accidentelor rutiere grave.

Ca urmare a acţiunilor preventive desfăşurate în trafic de poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, riscul rutier pe drumurile publice din judeţ a scăzut semnificativ în trimestrul I. Analiza dinamicii accidentelor rutiere cu urmări grave relevă că, de la începutul anului 2013 până în prezent, pe raza judeţului Gorj s-au înregistrat un număr de 12 accidente grave, soldate cu decesul a 3 participanţi la trafic. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 25% iar cel al persoanelor decedate cu 70%. „Problematica siguranţiei rutiere, pentru toate categoriile de participanţi la trafic, reprezintă un obiectiv prioritar pentru echipa managerială a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj şi pentru serviciile specializate pe această linie. Pentru menţinerea acestui trend descrescător în ceea ce priveşte accidentele şi consecinţele care pot rezulta din producerea de evenimente rutiere, poliţiştii rutieri au organizat acţiuni în care au fost angrenate în sistem cascadă, pe principalele drumuri naţionale de pe raza judeţului, echipamentele video-radar. De asemenea, poliţiştii rutieri au fost angrenaţi în acţiuni de identificare şi sancţionare a conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Potrivit acestuia, s-au luat măsuri şi pentru prevenirea accidentelor rutiere în care victime pot fi pietonii, în sensul că au fost activate patrule şcolare şi au fost desfăşurate cu ajutorul instituţiilor media şi a unităţilor şcolare, campanii ce au avut ca scop prezentarea consecinţelor nefaste la care se expune această categorie de participanţi la trafic, în cazul în care nu respectă legislaţia rutieră în vigoare.

Peste 13.000 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţişti
În total, poliţiştii rutieri au organizat peste 750 de acţiuni, în cadrul cărora au fost aplicate circa 13.200 de sancţiuni contravenţionale şi au fost constatate peste 140 de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. În cadrul acestor campanii de prevenire au fost distribuite tuturor categoriilor de participanţi la trafic peste 3000 de pliante şi flyere cu caracter preventiv. Poliţiştii rutieri vor continua acţiunile în trafic, urmărindu-se cu precădere combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv indisciplina pietonilor, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here