Număr record de cereri de finanţare depuse pentru infrastructura rurală

530
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a primit în perioada 15 iunie – 31 iulie 2009 un număr de 1 669 de proiecte conforme pentru finanţare nerambursabilă prin Măsura 322 – „Renovarea şi dezvoltarea satelor”. Valoarea acestor cereri de finanţare depăşeşte 4 miliarde de euro, cu mult peste alocarea financiară aferentă măsurii care este de738,09 milioane de euro.

Această sesiune, desfăşurată între 15 iunie şi 31 iulie, a fost ultima pentru depunerea proiectelor de renovare şi dezvoltare a satelor, alocându-se astfel toată suma rămasă disponibilă în acest moment pentru această măsură.
„Va urma o perioadă foarte încărcată pentru Agenţie, ţinând cont de numărul record de proiecte pe care le-am primit şi de personalul insuficient de care dispunem.
Urmează cele mai importante etape procedurale, cea de stabilire a eligibilităţii şi cea de acordare a punctajelor de selecţie. Va fi o concurenţă foarte mare între proiecte şi foarte multe nu vor primi, din păcate, finanţare. Dacă privim partea bună a lucrurilor, putem spune că vor fi câştigătoare proiectele cu adevărat foarte bune”, a declarat Mihai Gavril Vădan, Directorul General al APDRP.
Cele mai multe proiecte au fost depuse în Regiunea 3 Sud-Muntenia, (309 cereri de finanţare) şi în Regiunea 1 Nord-Est, (303 cereri de finanţare).
În perioada 2007 – 2013, Măsura 322 dispune de o alocare totală de 1,54 miliarde de euro pentru finanţarea unei palete largi de acţiuni, atât de infrastructură rurală, cât şi de servicii pentru populaţia locală sau conservare a tradiţiilor.
Marius Becherete

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here