Nucşoara stimulează activitatea cerebral

423
nucsoaraFiind un condiment exotic este mai puţin cunoscut în ţara noastră şi întrebuinţat, dar căruia i-au fost atribuite nenumărate efecte curative din cele mai vechi timpuri. Se găseşte în comerţ, fie întreagă, fie sub formă de pulbere galben-maronie.

Se aseamănă cu scorţişoara şi deseori sunt utilizate simultan la prepararea bucatelor, se deosebeşte de aceasta prin aromă, gust şi proprietăţi.
În medicina chineză uleiul de nucşoară este folosit de foarte mult timp pentru tratarea durerilor de stomac, stimularea digestiei şi pentru reducerea durerilor de articulaţii.
Studii moderne efectuate au confirmat cele enunţate mai sus şi au completat cu alte câteva aspecte necunoscute până de curând.
Consumul de nucşoară sub formă de pulbere sau sub formă de ulei stimulează sistemul cardio-vascular asigurând creşterea circulaţiei sanguine a celor hipotensivi.
Uleiul de nucşoară are şi proprietăţi antiinflamatorii şi poate trata durerile de articulaţii şi pe cele musculare dacă este utilizat la masarea zonelor afectate.
Nucşoara combate cu eficienţă stresul şi stimulează activitatea creierului şi pe cea mentală. Mult înaintea noastră grecii şi romanii foloseau în antichitate acest condiment ca tonic cerebral în ciuda faptului că era foarte costisitor şi greu de obţinut.
Astăzi se cunoaşte în plus că este capabilă să trateze insomnia şi unele afecţiuni respiratorii precum astmul.
Medicina holistică susţine că tonifică ficatul ajutând în procesul de detoxifiere a organismului şi de asemenea că facilitează eliminarea pietrelor la rinichi.
Digestia este stimulată prin consumarea nucşoarei în cantităţi mici. De asemenea tratează insomnia, nevralgiile şi mirosul urât al gurii.
Se întrebuinţează ca remediu pentru tuse şi pentru eliminarea viermilor intestinali. Trebuie folosită cu măsură, deoarece consumul a numai 3 fructe provoacă halucinaţii, ameţeli, stări de vomă şi blocarea sistemului circulator.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here