Nuanţe indicate părului şi tenului tău

1629

nuanteŢinând cont de culoarea tenului şi a părului va trebui să alegem cele mai potrivite nuanţe de machiaj atât pentru ochi cât şi pentru buze sau pomeţi. De ceea noi venim în sprijinul dumneavoastră punându-vă la dispoziţie cele mai bune sfaturi pentru a fi mereu frumoase şi apreciate.

Dacă nuanţa pielii este rece (roze), se potrivesc culorile reci la fardurile de ochi, de obraz sau ruj, fondul de ten, pudră sau mascara. Dacă tenul este în tonuri calde (galben, bej, cafea), va trebui să foloseşti culori calde. În ceea ce priveşte machiajul, nu se folosesc în acelaşi timp două culori, reci în combinaţie cu tonuri calde. Aplicate, acestea vor da un aspect inestetic.

Tenul şi părul

Dacă ai păstrat culoarea naturală a părului, când optezi pentru culorile pentru machiaj trebuie să ai în vedere nuanţa tenului, pentru că, firesc, acesta e armonizat cu părul, deoarece conţin acelaşi tip de pigment, rece sau cald. Dar când alegi să-ţi schimbi culoarea părului, foarte diferită de cea naturală, alegerea nu e cea mai indicată.

Astfel, va fi dificil să găseşti culorile de machiaj care să ţi se potrivească. Recomandat este să optezi pentru o culoare de păr care să se potrivească tenului, indiferent de cât de mult te abaţi de la culoarea naturală.

Vopseaua de păr

Daca părul tău natural este şaten închis, atunci vopseaua care se potriveşte trebuie să fie în tonuri reci – blond nisipiu, argintiu, gri, şaten metalic, negru abanos, şi albăstrui sau roşcat-violet, vişină putredă.

Dacă nuanţa părului tău este şaten castaniu, cu reflexe puţin spre roşu sau galbene, atunci poţi alege nuanţe de genul: galben pai, roşcat cald, ciocolată, castaniu sau negru roşiatic.

Blondă cu tenul alb-roze

Aici sunt incluse şi roşcatele cu piele albă, deschisă şi cu pistrui. Nuanţele indicate sunt: rozul pal, bejul, movul, iar în ceea ce priveşte buzele se poate alege un gloss sau un ruj de un roz nu foarte aprins sau roşu natural. Pentru obraz, fardul roze este cel indicat.

Blondă cu tenul mediu

În general, culoarea naturală a părului este şaten, deşi a fost blondă în copilărie. Pentru ochi poţi alege roz cald, bej sau crem, iar pentru culoarea buzelor, glossuri transparente, bej sau roşii, precum şi ruj de culoare roşie sau ciocolatiu.

Şatenă cu tenul mediu

Se întâlneşte la foarte multe persoane. Deşi s-ar putea spune că ţi se potrivesc diferite tonuri de machiaj pe care să le asortezi cu îmbrăcămintea, pentru ochi, culorile care îţi vin cel mai bine sunt: maro, bej şi auriu, cărămiziul este nuanţa cea mai potrivită pentru obraz, iar buzele pot fi colorate în nuanţe de – roşu-corai translucid sau auriu.

Brunetă cu tenul alb

Aici şi tenul dar şi părul sunt în tonuri reci. Deci trebuie alese nuanţe reci. Albastru, mov, verde, roz – sunt culorile cele mai indicate pentru machiajul ochilor.

Fardul de obraz trebuie să fie în nuanţe de un roze puţin sidefat, iar rujul ori gloss-ul de un roz pal sau lila.

Brunetă cu tenul măsliniu

Culorile indicate de specialişti pentru machiajul ochilor sunt verdele, în tonuri calde, galben, roz sau auriu. Rujul poate fi roşu sau vişiniu. Pentru obraz alege un fard bej-bronz sau piersică. Nu sunt recomandate glossurile şi rujurile sidefate. De asemenea nu folosi farduri lila, argintii sau bleu.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here