Nu vor mai avea probleme cu apa curentă – Încă o staţie de epurare la Preajba

530

statie de apa (4)O nouă staţie de apă a fost inaugurată ieri, la Preajba. Investiţia a costat în jur de 22 de miliarde de lei vechi, fiind vorba de încă trei puţuri de mare adâncime. Beneficiari vor fi atât

locuitorii cartierului Drăgoieni cât şi tinerii din noul cartier din Preajba.
Până nu demult, locuitorilor din Preajba le curgea la robinete apă gălbuie, cu depuneri. Acum aceştia se declară mulţumiţi de noile puţuri, spunând că au încredere în calitatea apei potabile. „Este apă foarte bună pentru cartierul nostru. Înainte era puţin galbenă, avea o depunere, nu ştiu din ce cauză. Dar aceste trei puţuri care sunt acum sunt excepţionale. Înainte foloseam apa numai la gătit.Pentru băut preferam să scoatem apă din fântână”, a povestit Nicolae Sâiu, locuitor din Preajba.
Un alt vecin al acestuia povestea acelaşi lucru, preferând la rândul său să consume apa de la fântână, deşi, era racordat la reţeaua de apă curentă. „Este o investiţie foarte importantă la nivel de municipiu, prin punerea în funcţiune a încă trei puţuri şi a staţiei de tratare. Practic, în conducta principală de alimentare cu apă a localităţii Preajba debitul va creşte cu încă 21 de litri de apă potabilă pe secundă”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu – Jiu.
Lucrări realizate de UEF
statie de apa (7)Cei care vor beneficia de investiţia de 22 de milioane de lei vechi sunt locuitorii din Preajba, Drăgoieni şi noul cartier care se ridică în prezent, pentru tineri. „Prin această investiţie vom reuşi să alimentăm foarte bine şi localitatea Drăgoieni, pentru că, până în momentul de faţă, în perioada de secetă avea probleme, şi putem să alimentăm cu rezultate foarte bune şi noul cartier al tinerilor din Preajba”, a mai spus Cârciumaru.
Din suma totală, 2 milioane de lei au fost alocate de la bugetul local, în timp ce restul de bani au fost daţi de la Guvern. Lucrările au fost realizate de UEF Motru, directorul unităţii Ilie Petrescu declarându-se mulţumit de faptul că au fost contractaţi pentru realizarea acestora şi încercând, de asemenea, să tragă spuza pe turta lui, sperând şi la contractarea viitoarelor lucrări.
„Noi am realizat trei foraje în zona Preajba, fiecare foraj are o adâncime de 250 de metri cu un debit de 7 litri pe secundă. Sunt multe firme căpuşă în judeţ, care intră dar nu dau bani judeţului nostru, iar societăţile care vin, vin numai să ia banii şi să plece”, a declarat Petrescu. Acesta a ţinut şi să îi mulţumească primarului pentru că „UEF Motru a putut să intre în competiţie”.
Alte şase puţuri în 2010
Realizarea celor trei puţuri de mare adâncime nu sunt singurele în planul de investiţii al municipalităţii. Se are în vedere forarea a încă şase asemenea puţuri, începănd cu anul viitor. „Nu ne vom opri la aceste investiţii în domeniul alimentării cu apă şi vom continua şi în anul 2010. Am făcut foarte multe demersuri, până în momentul de faţă, la Guvern, să ni se aprobe, tot pe Ordonanţa 7, un program prin care să mai forăm încă trei puţuri în zona cartierului Narciselor şi în zona Iezureni deci, în total, încă şase puţuri de mare adâncime”, a completat primarul Florin Cârciumaru. Astfel, problema apei va fi rezolvată în întreg oraşul, ţinându-se cont, de asemenea, de faptul că localitatea se extinde în continuare.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here