Nu sunt semne de revenire economică în Gorj

390
ITMNumărul contractelor de muncă nou încheiate şi înregistrate în primele două luni ale anului la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a scăzut faţă de perioada imediat anterioară, cât şi în comparaţie cu începutul anului trecut.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Gorj, Gheorghiţă Cusma, încă nu putem vorbi de semne de revenire economică la nivelul judeţului nostru. „De la 1 ianuarie şi până pe 22 martie, au fost înregistrate un număr de 4.223 de contracte de muncă. Conform statisticilor de anul trecut, de la începutul lui 2009 şi până în ultima zi a lunii martie, ITM a înregistrat 5.588 de contracte”, a declarat Cusma. Acesta a mai menţionat că ritmul zilnic de înregistrare a contractelor de muncă a scăzut, semn că angajatorii gorjeni o duc din ce în ce mai rău. „Dacă stăm să analizăm, e o scădere, nu gravă, dar există. Totuşi, trebuie să luăm în calcul şi faptul că sunt unele societăţi care vin şi cu contracte de înnoire, ce intră în aceeaşi categorie cu cele noi înregistrate”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Cea mai mare pondere a societăţilor din Gorj care au înregistrat cele mai multe contracte de muncă de la începutul acestui an şi până în prezent sunt din zona municipiilor Târgu-Jiu şi Motru, dar şi din oraşele Rovinari şi Târgu-Cărbuneşti. „Sectoarele cele mai aglomerate sunt comerţul, prestări servicii, fabrici de pâine, construcţiile şi mineritul”, a menţionat Gheorghiţă Cusma.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here