Nu sunt blocaje pe cursurile de apă

465

În teritoriul administrat de Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Jiu, până la această oră, nu se consemnează blocaje datorate formaţiunilor de gheaţă pe cursurile de apă, fiind asigurată secţiunea optimă de scurgere a apei în zona podurilor şi podeţelor. De asemenea nu se înregistrează nici depăşiri ale cotelor de apărare.

Formaţiunile de gheaţă prezente pe majoritatea râurilor din bazinul superior au fost în uşoară retragere, până la eliminare datorită valorilor termice diurne pozitive destul de ridicate pentru ultima decadă a lunii ianuarie. În ceea ce priveşte situaţia hidrologică în bazinul hidrografic Jiu, debitele şi nivelurile la staţiile hidrometrice pe râul Jiu au fost în scădere în bazinul superior şi mijlociu şi în creştere prin propagare în bazinul inferior. Pe afluenţi şi râurile inferioare, nivelurile şi debitele au fost în general staţionare şi variabile în întreg bazinul aflat în administrare, cu excepţia celor din bazinul inferior, unde au fost staţionare şi în scădere.
“Conform prognozei elaborate de Compartimentul Prognoze Bazinale al Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, precum şi de INHGA– CNPH, în următorul interval nivelurile şi debitele la staţiile hidrometrice vor fi dependente de precipitaţiile prognozate, care în sudul ţării vor fi însemnate cantitativ, local peste 20-25 l/mp, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării”, a precizat Camelia Bărbuţu, purtător de cuvânt al ABA Jiu.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here