Nu s-au găsit bani la Pandurii! Plecările sunt iminente

704

A mai trecut o zi şi minunea nu s-a produs la Pandurii. Echipa este aproape de destrămare, iar planul iniţial al lui Marin Condescu a fost pus în practică. Jucătorii au fost chemaţi, doi câte doi, la biroul sindicalistului pentru a afla că pot primi doar 10-20% din salarii în perioada următoare. Aşadar se merge pe strategia transmisă prin administratorul special, Marin Golea. Metoda folosită a avut însă rolul de a crea tensiuni şi mai mari în echipă, deoarece anumiţi fotbalişti susţin că banii făgăduiţi diferă de la sportiv la sportiv. De altfel, potrivit unor informaţii, străinii au fost rugaţi cu sume cuprinse între 300 şi 500 euro pentru a rupe înţelegerile. Preşedintele clubului, Narcis Răducan, a declarat că nu este o decizie firească de a discuta individual cu sportivii. “Nu cred că este cea mai bună soluţie, pentru că este o echipă. Vorbim de un spirit de grup şi, atâta timp cât toată lumea este afectată, cred că era normal să vorbim cu toţii. Nu am nicio problemă în privinţa asta, dar până la urmă este o decizie personală, fiecare trebuie să-şi analizeze situaţia şi care va considera că îl ajută în carieră să rămână la Tg-Jiu, va rămâne. Din ce am înţeles, li s-a propus undeva la 20% din primul salariu în câteva zile şi, după aceea, sigur că urmează ca fiecare să-şi reanalizeze situaţia. Totul este în aer! Sigur că ei au contracte, trebuie să şi le respecte, dar sunt şi jucători care deja au anunţat că vor să plece. Cel puţin jucătorii străini vor să plece acasă. Fiecare va decide în funcţie de momentul carierei şi locul de unde este, pentru că sunt şi jucători tineri, pe care nu-i afectează foarte mult. Oricum salariul lor nu era unul foarte mare, şi este un moment bun să prindă mai multe minute”, a spus Răducan.

16 (1)Ne luăm adio de la Sânmărtean, Herea, Ţucudean…
Evident fotbaliştii bine cotaţi vor pleca spre locuri mai bune. Este greu de crezut că jucătorii de valoare vor suporta din patriotism situaţia de la Tg-Jiu. Şi aşa, Pandurii joacă în exil, la Severin, şi nu se ştie dacă echipa va mai prinde Liga I pe noul stadion. “Sunt şi jucători care au o cotă foarte mare, sunt deja sunaţi de 3-4 echipe, şi în condiţiile în care primesc până în 20% din ceea ce merită e clar că nu vor rămâne, şi vor o încheiere amiabilă. Toţi străinii vor să încheie amiabil. E mai bine să-i laşi să plece, chiar dacă echipa va slăbi din punct de vedere valoric, cred că este mai sănătos financiar. Nu cunosc decizia lor. Încă nu cunosc poziţia lui Petre Grigoraş, va veni şi el şi vreau să stau de vorbă cu el. I-am sfătuit pe băieţi să analizeze foarte bine pentru că sunt cazuri diferite. Sigur, eu tot timpul îi sfătuiesc să joace, indiferent de situaţie. M-aş bucura foarte mult să nu fie cap de linie, chiar dacă ieşim şifonaţi din această perioadă, dar măcar o parte din ei să rămână pentru că avem mare nevoie de puncte. Dacă nu pentru play-off, cel puţin pentru menţinerea în prima ligă”, a spus Narcis Răducan.
În aceste condiţii, Pandurii îşi pune baza în tineri. Evident, Piţian, Pîrcălabu sau Trifu vor prinde minute bune, şi au misiunea alături de alţi fotbalişti să păstreze echipa în Liga I. Alexandru Răuţă este unul dintre cei care înclină să mai rămână… până în iarnă. “Ni s-a promis 10% din salariu. Cam 800-1000 euro. Nu o să accepte mulţi. Stau până la iarnă şi vedem ce se întâmplă. Trebuie să joc, nu pot să mă duc acasă să stau. 4-5 jucători, mai ales străinii, o să plece”, a spus mijlocaşul.

raducanPleacă şi Răducan!
Preşedintele actual al Pandurilor e şi el aproape de o despărţire. Puţin probabil ca pe Răducan să-l mai prindă iarna în Gorj, având în vedere că planul său de bătaie nu a fost acceptat. “Şi eu zilele acestea îmi voi analiza situatia şi, până la sfârşitul săptămânii, vă voi anunţa dacă rămân sau nu în continuare cu actuala strategie. E clar că nu mai putem vorbi de o mare performanţă, dar vor rămâne şi jucători de valoare în continuare şi, ţinând cont de calitatea fotbalului în România, probabil că vom mai face puncte. Cine nu vrea să rămână, efectiv poate să plece. Nu mai este nevoie de greve, dar asta nu înseamnă că s-a îmbunătăţit cu ceva situaţia. E adevărat, li s-a promis o anumită sumă. Sunt jucători care probabil vor accesa această ofertă pentru că au nevoie, sunt unii care au zis că vor să plece. Vom trage linie la sfârşit de săptămână să vedem câţi mai rămânem”, a declarat preşedintele clubului.
Cătălin Pasăre

2 COMENTARII

    • Pai, si USMO cat a dat? 1000 lei! Atat. Iar azi sefii sindicalistii taie si spanzura in favoarea fostului sef al ortacilor, Sau de dragul lui! Ca vor face tot posibilul sa nu ajunga la inchisoare Condescu e clar. Dar un Marin tot va ajinge la parnaie, c-o fi cel ce-a furat, c-o fi cel ce incearca sa-l acopere din raspunteri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here