Noul președinte al supraveghetorilor CEO – secretarul general al PNL Mehedinți, un apropiat al ministrului Economiei, Virgil Popescu!

3672

Membrii Consiliului de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia l-au ales, vineri, 10 ianuarie a.c., pe Dumitru Mărculescu, în funcția de președinte al organismului de conducere al companiei energetice. Noul șef al supraveghetorilor este secretar general al PNL Mehedinți și un apropiat al ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Consiliul de Supraveghere, întrunit săptămâna trecută, a avizat și Memorandumul, adoptat de Guvern, la finele anului trecut, prin care CEO poate accesa un împrumut de 1,2 miliarde de lei pentru achiziția certificatelor de CO2.

Cine este Mărculescu
Dumitru Mărculescu, secretar general al PNL Mehedinți, consilier județean și director comercial al Secom SA, operatorul regional de apă și canal din județ, apropiat al ministrului Economiei, Virgil Popescu, este noul președinte al CS al CE Oltenia.
Mărculescu a fost până în 2016 consilier juridic la Hidroserv Porțile de Fier, unitate pe care a și condus-o, din postura de director general, instalat tot politic, timp de trei ani, până în septembrie 2012. Șeful supraveghetorilor CE Oltenia și-a început activitatea profesională, în 1986, ca electrician la Hidroelectrica Porțile de Fier și a evoluat, ulterior, la statutul de jurist și cel de inspector de resurse umane.Tot din organizația liberală de la Mehedinți, condusă de ministrul Economiei, Virgil Popescu, a ajuns în CS al CEO și Constantin Săceanu, consilier județean și director al Serviciului de Alimentare cu Energie Termică (SAET) aflat sub autoritatea Consiliului Local Dr.Tr.Severin. Vicepreședinte al PNL Mehedinți, Săceanu a ocupat, timp de doi ani, până în 2007, funcţia de subprefect al judeţului, de unde a fost numit director general al RAAN și președinte al CA al societății, până în 2009. Timp de opt ani, până în august 2017 când a fost instalat director al SAET, Săceanu a condus societatea Campus Con Tur SRL, o firmă care se ocupă de proiectare și cadastru.

Săceanu: Complexul trebuie să trăiască, oamenii trebuie să aibă locuri de muncă!
Din CS al CE Oltenia mai fac parte Iulian Popescu și Răzvan Ionescu, doi ,,antreprenori” din Târgu-Jiu, asumați de PNL Gorj, avocatul Ionuț Cosmin Mitrică, membru în BPJ al PNL Dolj, Mădălin Cornel Eftenoiu, sus-ținut de ALDE și Petre Mădălin Georgescu, reprezentantul Fondului Proprietatea. Supraveghetorii CEO au avizat, la finele săptămânii trecute, Memorandumul, adoptat de Guvern, prin care a fost împuternicit Ministerul de Finanțe să acorde un aviz de principiu privind posibilitatea acordării unui împrumut de trezorerie în valoare de 1,2 miliarde de lei societății CE Oltenia, sub forma unui ajutor de salvare, după parcurgerea etapelor prevăzute de legislația aplicabilă pentru ajutoarele de stat și după obținerea deciziei de autorizare a Comisiei Europene. Documentul prevede ca, în termen de șase luni de la acordare, dacă suma nu va fi rambursată, acest ajutor de salvare se transformă într-un plan de restructurare, iar Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri va notifica comisia pentru un ajutor de stat pentru restructurare.
,,Este absolut necesar acest Memorandum! CE Oltenia are trecut, are prezent și, din punctul meu de vedere, are și viitor, iar aprobarea Memorandumului este un prim pas pentru a rezolva problemele de mediu de anul trecut și lucrurile trebuie să meargă mai departe, complexul trebuie să trăiască, oamenii trebuie să aibă locuri de muncă și economia acestui județ, de fapt a întregii Oltenii, depinde de acest complex energetic. CEO va trece unele grupuri pe gaz metan, va înlocui cărbunele treptat, pentru a polua mai puțin și pentru a plăti mai puțin pe aceste certificate. Se lucrează de pe acum, dar după estimarea mea, după patru-cinci ani de zile se vor face pași importanți, dar va rămâne și pe cărbune, bineînțeles. Am văzut în materialele prezentate de Directorat că anumite cariere se vor închide natural, nu se pune problema de disponibilizări, din câte știu și nu cred că se va întâmpla acest lucru”, a declarat Săceanu.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here