Noul Guvern al Republicii Moldova va fi învestit vineri

536

Noul Guvern al R.Moldova va fi învestit vineri, în cadrul şedinţei Parlamentului, a declarat, premierul desemnat, Vlad Filat, la o întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile şi a oamenilor de afaceri, relatează Jurnal de Chişinău.
Filat discută în prezent despre programul de guvernare cu reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului de afaceri şi bancar, precum şi cu reprezentanţi ai diferitor întreprinderi.

El a declarat că sunt necesare consultări comune pentru finalizarea proiectului programului de guvernare al noului Executiv, în vederea asigurării unei creşteri economice sănătoase şi durabile.
Preşedintele Confederaţiei Naţionale a Patronatelor, Leonid Cerescu, a declarat că patronatele sunt gata să înainteze propuneri concrete, menţionând ca, într-o prima etapă, să fie desemnaţi miniştri profesionişti.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei Sindicatelor, Petru Chiriac, a declarat că propune revizuirea proiectului de lege cu privire la minimul de existenţă, astfel încât acesta să fie stabilit la 1.310 lei moldoveneşti (80 de euro), faţă de cel actual în sectorul real, de 900 de lei moldoveneşti (55 de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here