Noua lege a pensiilor afectează minerii și energeticienii din CEO. ,,Ne-au tâlhărit!”

6008

Salariații CE Oltenia vor pierde de la 1 septembrie, odată cu aplicarea noii legi a pensiilor, venituri importante. Pe paginile lor de socializare, discuțiile pe tema noii legi arată că cei din acest sector au fost lăsați în mod intenționat fără o parte din veniturile care li se cuvin după ce au muncit câteva zeci de ani în condiții speciale.

Oamenii acuză dur partidele aflate la guvernare. ,,Adică, ne-au tăiat sporurile suplimentare contributive de la grupe cele 6 luni sau 4 luni, declarându-le din pix stagii de cotizare NECONTRIBUTIVE, deși pentru aceste sporuri au fost plătite taxe suplimentare la sistemul de asigurări sociale care să acopere contributivitatea acestor perioade suplimentare! Este ca și cum te duci la casa de pensii să cumperi un an vechime și legiuitorul PSD-PNL îți confiscă fraudulos banii, în schimb îți oferă un an necontributiv care nu te ajută cu nimic, cam așa au procedat ei cu stagiile suplimentare de la grupele de muncă, au furat banii cotizați și ca să fie tâlhăria completă, au declarat din pix ilegal și neconstituțional, stagii de cotizare NECONTRIBUTIVE! Scopul acestei tâlhării este doar una, aceea de a nu acorda puncte de stabilitate celor care au lucrat și lucrează în grupele de muncă! Practic un puturos de portar care a lucrat în condiții normale 40 de ani va primi pe lângă pensionarea anticipată cu 5 ani mai devreme fără penalizare la 60 de ani și peste 11 puncte de stabilitate care înmulțit cu VPR =81 lei va lua o pensie cu cca 900 lei în plus față de pensia calculată! Se va ajunge după aplicarea noii mizerii a pensiilor 360/2023 de la 1 sept. a.c., ca un om care a muncit 25 de ani în condiții grele de grupă specială sau condiții deosebite să nu primească nici măcar un punct de stabilitate și portarul din exemplul nostru, cel care a tăiat frunză la câini 40 de ani, să primească o pensie mai mare ca un miner, petrolist, siderurgist etc.! (…) Citiți ART 13, pct.4 din normele de aplicare a noii mizerii a pensiilor și minunați-vă dragi mineri ce-au putut să debiteze escrocii de la PSD-PNL cu privire la sporurile grupelor de muncă!”, este mesajul apărut pe pagina publică a salariaților Complexului Energetic Oltenia, care face referire la Art. 13. – (4) Constituie stagiu de cotizare în condiţii normale de muncă, necontributiv, perioadele suplimentare la vechimea în muncă/stagiul de cotizare prevăzute la art. 15 din lege.
M.C.H.

3 COMENTARII

  1. Sunt autorul acestui comentariu și doresc să vă mai spun că pe lângă această tâlhărie a grupelor de muncă când stagiile suplimentare de la grupe au fost declarate din pix ca fiind necontributive, cel mai grav este că Art.48 din noua mizerie a pensiilor 360/2023 obligă la un stagiu de cotizare contributivă de 35 de ani ceea ce este o altă mizerie PSD-PNL ! Dacă pe legea actuală 263/2010, stagiile suplimentare de la grupe sunt calculate și luate în considerare pentru îndeplinirea stagiului complet de cotizare de 35 de ani și luăm că exemplu cineva care a muncit 24 de ani la grupa 1 sau specială 100% siderurgie, acesta va avea dreptul să se pensioneze adunând un stagiu de cotizare complet de 36 de ani, datorită celor 6 luni la anul lucrat, în schimb după 1 septembrie când va intra în vigoare noua mizerie a pensiilor omul din exemplul nostru va trebui să mai muncească încă 11 ani că să îndeplinească stagiul contributiv complet de 35 de ani, ca să poată in sfârșit să beneficieze de reducerea de la grupa de muncă ! Este incredil cât au putut să jefuiască oamenii cu grupe de muncă și cu câtă mârlănie îi obligă să muncească 35 de ani contributivi să poată ieși la pensie ! Așa ceva doar niște minți bolnave pot adopta, care n-au idee ce înseamnă munca in condiții grele cu tehnologia anilor 70′ !

  2. nU E CHIAR INJUST!
    SI PENTRU ALTI ANGAJATI..S-A PLATIT!
    PENTRU ACELE GRUPE DE MUINCA..PLATILE SUNT INCLUSE IN NR DE PUNCTE GENERAL…RESTUL..E FIECARE CUM A DECIS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here