Nominalizări până la sfârșitul anului pentru Premiul Mentor pentru excelență în educație

1019

Și anul acesta, profesorii și antrenorii cu rezultate deosebite pot fi nominalizați pentru Premiul Mentor pentru excelență în educație oferit de MOL România și Fundația Pentru Comunitate. Nominalizările pot fi trimise până pe 31 decembrie.

,,Cunoașteți un profesor bine pregătit profesional, devotat, entuziast, care a susținut pregătirea școlară a copilului dumneavoastră, organizând cercuri de specialitate, susținându-l la concursuri, dându-i sfaturi utile pentru dezvoltarea talentului său? Cunoașteți un antrenor, care a descoperit talentul copilului dumneavoastră și care l-a ajutat să-şi dezvolte aptitudinile în domeniul sportiv cel mai potrivit pentru el? Vă mai amintiți un profesor, care v-a lansat în carieră și la care v-ați putut întoarce oricând pentru sfaturi și sprijin profesional? Ajutați-ne să-i găsim pe cei mai buni dintre acești profesori, antrenori, mentori! Dorim să atragem atenția opiniei publice asupra acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale. Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație”, spun reprezentanții Fundației Pentru Comunitate.

Cum se pot face nominalizări
Orice persoană poate să facă o nominalizare, atât în nume propriu, cât și în numele unui grup. Nominalizarea trebuie să conțină numele și datele persoanei nominalizate (adresa poștală, e-mail, telefon, numele instituției în care își desfășoară activitatea), cât și o justificare care să conțină cele mai importante rezultate obținute de copiii și tinerii pregătiți de el, precum și momentele de vârf ale carierei sale. ,,Important: nominalizarea trebuie să contureze atât calitățile profesionale, cât și pe cele umane ale persoanei propuse și să evidențieze rolul mentorului în viața și cariera discipolului. Nominalizarea trebuie să conțină, de asemenea, coordonatele persoanei care face nominalizarea (numele, adresa poștală, e-mail, telefon), ca aceasta să poată fi contactată în caz de nevoie pentru informații suplimentare. Sunt valabile doar nominalizările făcute pe formularul online accesibil pe site-ul Fundației (www.pentrucomunitate.ro). Persoana nominalizată în anii anteriori, care nu a fost premiată, poate fi nominalizată din nou”, se precizează pe site-ul Fundației. Pot fi nominalizați profesori, antrenori, pedagogi care pregătesc, învață, educă, ajută copii și tineri cu vârste sub 18 ani, care organizează cercuri de specialitate, îndrumă activitatea extrașcolară a acestora, care sprijină cu devotament și cu eficiență lansarea lor pe drumul succesului, care sunt capabili să acorde o atenție sporită acelor copii sau tineri a căror situație familială sau materială i-ar defavoriza în cursa pentru succes, care au înființat unele foruri (competiții, întâlniri, cercuri, cluburi, asociații, etc.) cu un rol semnificativ în dezvoltarea tinerilor, în punerea în valoare a talentului lor, care prin calitățile lor umane și profesionale au câștigat de-a lungul unei cariere de mai multe decenii aprecierea comunității locale și a specialiștilor din domeniul lor de activitate. Nominalizările se pot face până la data de 31 decembrie 2021.

Câștigătorii, desemnați în februarie 2022
Dintre cei nominalizați, Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate va alege zece personalități din domeniul sportului, artelor, culturii și a științelor, care vor obține Premiul Mentor pentru excelență în educație. Fiecare premiant va primi un trofeu, o diplomă și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate va alege câștigătorii Premiului Mentor în luna februarie 2022 și va organiza înmânarea distincțiilor în perioada următoare. Lista premianților se publică în ziua decernării premiilor.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here