Noi sancţiuni pentru angajatorii gorjeni

533

Inspectorii Serviciului Control Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au efectuat în ultima săptămână 23 de controale, din care 19 pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare.

În urma verificărilor, a fost depistat un angajator din Ţicleni care presta activitate cu o persoană fără forme legale de angajare, motiv pentru care patronul a fost sancţionat cu 10.000 de lei pentru utilizarea muncii la negru. „Au fost aplicate în total 6 sancţiuni contravenţionale la 5 angajatori, în cuantum de 19.000 de lei, amenzile fiind aplicate pentru: neîncheierea, în formă scrisă, a contractului individual de muncă anterior începerii activităţii; nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptămânal; nerespectarea prevederilor legale referitoare la transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor”, se arată în comunicatul transmis de conducerea ITM Gorj.
Şi echipele de inspectori din cadrul Compartimentului Securitate şi sănătate în muncă au efectuat un număr de 10 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în care au fost depistate 7 neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.000 de lei.
Principalele nereguli pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruire necorespunzătoare a personalului, lipsa instrucţiunilor proprii de la locurile de muncă, neevaluarea tuturor riscurilor existente, nepurtarea de către lucrători a echipamentului individual de protecţie (EIP).
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here