Noi pichetări în martie! Ultima zi de protest FNME, cu măşti şi trompete

497

Numărul participanţilor la protestele FNME din Piaţa Prefecturii s-a tot diminuat în ultimele zile.  Aproximativ 100 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) au pichetat joi, pentru a şasea zi, sediul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, ei solicitând în continuare negocierea mai multor acte adiţionale din Contractul Colectiv de Muncă (CCM). Sindicaliştii nu au renunţat la cagule, şi au completat tabloul cu măşti şi trompete.

protest4Reprezentaţii FNME au anunţat deja de miercuri că, dacă mişcările lor nu vor avea un rezultat concret, se vor întruni în Consiliul de Coordonare, probabil luni, pentru a stabili următorii paşi. Cu toate acestea s-au prezentat şi joi, în ultima zi aprobată de protest, pentru a-şi striga nemulţumirile la adresa administraţiei CEO. Revendicările FNME sunt respectarea CCM şi începerea negocierilor pentru încheierea unui act adiţional la CCM, consultarea sindicatelor la elaborarea programului de reorganizare a societăţii, consultarea partenerilor sociali privind reorganizarea activităţii CEO, prezentarea intenţiei administraţiei cu privire la concedierile colective pe anul în curs şi încetarea presiunilor de către conducerile subunităţilor şi sucursalelor asupra salariaţilor, precum şi încetarea imixtiunii administraţiei publice în activitatea sindicală. ,,Avem în vedere un plan de proteste şi pentru lunile martie şi aprilie, cel mai probabil urmând ca în fiecare sâmbătă să fim prezenţi în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu pentru a ne striga nemulţumirile până când vom fi luaţi în seamă de conducerea companiei. Atunci oamenii, fiind în afara programului de lucru, vor putea veni în număr mai mare la proteste”, a declarat vicepreşedintele FNME, Constantin Mitrescu.

protest3Sindicaliştii, invitaţi de prefect la Comisia de Dialog Social
Golea a anunţat joi protestatarii că a primit din partea prefectului judeţului, Alin Văcaru, o invitaţie de a participa la Comisia de Dialog Social care va avea loc vineri, în cadrul căreia liderii sindicali îşi vor exprima nemulţumirile. Acesta a acuzat încă o dată conducerea CEO de faptul că nu respectă prevederile CCM. ,,După şase zile de pichetare, domnul prefect s-a hotărât să ne invite la Comisia de Dialog Social unde vom judeca conducerea Complexului Energetic. Am fost la protest1Inspecţia Muncii, după controalele efectuate de la începutul săptămânii, s-a constatat că se încalcă grav prevederile Contractului Colectiv de Muncă, administraţia complexului nu respectă şi nu acordă drepturile negociate”, a declarat Marin Golea, preşedintele Sindicatului Minerul Rovinari Pinoasa.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here