Noi cursuri pentru şomerii gorjeni

618

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj vine în sprijinul şomerilor şi în luna septembrie, organizând trei cursuri de formare profesională, la care este prognozată participarea a zeci de persoane.

Cursurile organizate în luna septembrie de către conducerea AJOFM Gorj sunt de agent de securitate, confecţioner asamblor articole textile, cosmetician. Numărul gorjenilor care vor participa la aceste cursuri se ridică la 75, repartizaţi în serii de câte 25 pe fiecare curs de formare profesională. Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
Judeţele în care, în luna septembrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi sunt: Bihor (268 de persoane), Dolj şi Olt (câte 224), Covasna (199) şi Iaşi (175). Meseriile cele mai solicitate, pentru care se vor organiza programe de formare profesională în cursul lunii curente sunt: vânzător în unităţi de alimentaţie (541 persoane), lucrător în comerţ (315), bucătar (255), agent de securitate (241), lucrător în cultura plantelor (218), operator introducere validare şi prelucrare date (180), coafor (112), inspector (referent) resurse umane (101), instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze (99) şi comunicare în limba engleză (84).

36 de job-uri vacante
La ora actuală, rata şomajului este la nivelul judeţului nostru de 7,77%, numărul de şomeri fiind de peste 11.300, din care 3.037 sunt şomeri indemnizaţi şi 8.308 neindemnizaţi.
Cei care au o anumită calificare pot opta în aceste zile pentru unul din cele 36 de posturi vacante puse la dispoziţia şomerilor de către angajatorii gorjeni, prin intermediul AJOFM.
Oferta judeţeană cuprinde trei posturi de cosar, 4 de croitor, trei de asistent de farmacie, dar şi posturi de spălător vehicule, ospătar, vânzător, zidar pietrar, femeie de serviciu, fierar betonist, lucrător gestionar, mecanic auto, barman, dispecer, dulgher restaurator, montator subansamble, tăietor de precizie în lemn.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here