Noi alegeri la – FILIALA CRAIOVA A UNIUNII SCRIITORILOR

631
Marţi, 15 septembrie a.c., în Sala oglinzilor de la Muzeul de Artă din Craiova s-au desfăşurat lucrările Adunării Generale a Filialei Oltenia a Uniunii Scriitorilor din România. Din partea Uniunii Scriitorilor au participat domnii: Nicolae Manolescu – preşedinte, Varujan Vosganian – vicepreşedinte, Gabriel Chifu – secretar general.

După prezentarea Raportului de activitate pe ultimii patru ani – alcătuit pe o metodologie SOFT, – de către preşedintele Filialei, prof. univ. dr. Gabriel Coşoveanu, critic literar, au urmat discuţii şi propuneri pentru alegerea noului comitet de conducere. Dintre cei propuşi (Gabriel Coşoveanu, Ioan Lascu, Zenovie Carlugea) a fost reales, prin vot secret, fostul preşedinte, precumpănind experienţa, ideea de continuitate şi de operativitate în locaţie. De asemenea, a fost completat comitetul de conducere (Paul Aretzu, Ioan Lascu) şi au fost aleşi, tot prin vot secret, delegaţii la Adunarea Naţională a USR din 23 noiembrie 2009, ce va avea loc la Bucureşti. Dintre delegaţi face parte şi scriitorul Zenovie Cârlugea, care a oferit scriitorilor prezenţi recentul număr al revistei „Portal-Măiastra” (nr. 3/2009), foarte apreciată de conducerea centrală cât şi de membrii filialei Craiova, pentru deschiderea faţă de fenomenul cultural naţional şi universal (revista e un proiect cultural în partenerial al Societăţii de Ştiinţe Filologice – Filiala Gorj & Centrul Judeţean de Creaţie, iniţiat în 2005, cu sprijinul Consiliului Judeţean Gorj).
Actualele demersuri ale USR pentru alegerea noilor organisme de conducere vizează o nouă strategie de relansare, o implicare plenară şi o vizibilitate cât mai sporită a breslei scriitoriceşti în viaţa societăţii româneşti.
În acest sens va fi reorganizată şi Reprezentanţa Gorj a Uniunii Scriitorilor din România, care, prin implementarea unor programe de colaborare cu instituţiile culturale de la nivelul municipiului şi judeţului, va deveni tot mai prezentă în viaţa cultural-ştiinţifică şi artistică a judeţului.
Prof. dr. Zenovie CÂRLUGEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here