Noaptea bibliotecilor

656

În seara de 26 septembrie 2014, Casa Corpului Didactic Gorj şi Liceul cu Program Sportiv Tg-Jiu au organizat proiectul educativ cu tema ,,NOAPTEA BIBLIOTECILOR’’, în cadrul bibliotecii liceului mai sus menţionat, activitate ce s-a desfăşurat pentru prima dată la nivelul bibliotecilor şcolare din judeţul Gorj.
Proiectul ,,Noaptea  bibliotecilor’’ şi-a propus să aducă în atenţia elevilor mersul la bibliotecă, pasiunea de a citi, setea de documentare, iubirea de lectură, punând accentul pe impactul emoţional provocat de o noapte albă.
De asemenea, acest eveniment a urmărit să reunească biblioteca cu cititorii, să capteze publicul prin dorinţa de a recunoaşte valoarea cărţilor, să demonstreze că un om educat are nevoie de cultură. Tocmai din acest motiv, biblioteca Liceului cu Program Sportiv Tg-Jiu şi-a deschis porţile, propunând activităţi precum: ,,Vreau să fiu bibliotecar pentru o noapte’’; ,,Expoziţie de carte”. Acestea au vizat promovarea misiunii bibliotecarului prin noaptea bibliotecilor (1)scenete şi expoziţii de carte. În aceeaşi ordine de idei, „Încurajarea plurilingvismului” a subliniat necesitatea cunoaşterii limbilor străine în societatea contemporană. Elevii au fost încurajaţi spre plurilingvism prin lecturarea de poezii şi interpretarea de cântece în limbile engleză şi franceză. De asemenea, un alt moment al serii s-a desfăşurat sub semnul lecturii-spectacol, în cadrul căruia muzica şi poezia au rezonat în sufletele celor prezenţi. In cadrul
„Atelierului de creaţie” s-au realizat măşti şi semne de carte pentru a promova valorile artistice ale bibliotecii şi pentru a încuraja elevii în frecventarea bibliotecii. La finele acestei activităţi, nu putem conchide decât prin a spune că biblioteca rămâne locul în care ne regăsim, este acel basm care ne conduce într-o lume plină de frumuseţe,  gingăşie şi candoare, este spaţiul care ne pune la dispoziţie cărţi diferite din care culegem informaţii preţuite. Biblioteca este un lăcaş de cultură, de educaţie, de informaţie, un loc al dezbaterilor, al întâlnirii ideilor şi în primul rând o cheie a educaţiei.
Bibl. Firan Alina
Prof. Petroniu Claudia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here