Noapte albă pentru înscrierea în clasa întâi

356

bscap0686Zeci de părinţi din municipiu au petrecut o noapte albă, începând de marţi seara, doar pentru a fi siguri că apucă să îşi înscrie copiii în clasa întâi la Colegiul Naţional Spiru Haret. Interesul a fost maxim din cauza numărului relativ redus de locuri, dar şi al dorinţei părinţilor de a-şi da copiii la o şcoală bună şi care să fie cât mai aproape de casă.

Părinţii dornici să îşi vadă odraslele înscrise la una dintre cele mai bune şcoli din municipiu s-au strâns în curtea unităţii de învăţământ încă din cursul serii de marţi, când, pe parcursul a câtorva ore, s-au înscris pe o listă de ordine, pe care însă unii au contestat-o. La intrarea în liceu părinţii au venit cu zecile, deşi, mai târziu, aveau să afle că aproape toţi vor prinde locul la care râvneau. Aceştia au avut pe parcursul serii discuţii cu conducerea liceului, directorul Gheorghe Gorun bscap0706permiţându-le acestora ca, în cele din urmă, să intre în amfiteatrul clădirii şi să aştepte acolo trecerea nopţii. „Stăm şi facem noaptea albă, ce să facem dacă asta e situaţia în care ne aflăm. Norocul că ne-au permis să intrăm în liceu şi nu ne-au lăsat pe la poartă, în frig, toată noaptea. Acum poate ne aduc şi o muzică, ceva, Cenaclul Flacăra, şi vă spun că rămân şi mâine noapte pe aici”, declara unul dintre părinţi. La rândul său, directorul Gheorghe Gorun a constatat cu plăcere că decizia de a-i lăsa pe părinţi în liceu a fost una bună. „M-am tot gândit, era noapte, nu puteam să las atâţia oameni în frig. Acum, după ce am vorbit cu dumnealor, mi-au spus că au avut condiţii mai bune ca pe iarnă în aeroporturile europene. Dumnealor şi-au întocmit o listă, le-am respectat dorinţa, nu cred că vor fi probleme”, a menţionat Gorun.

Daniel Ciulavu a fost părintele care a deţinut lista cu cei prezenţi în curtea liceului. Ieri dimineaţă, începând cu ora 9.00, în baza acelei liste s-au şi făcut înscrierile la clasa întâi. Conform acestuia, numărul locurilor este de 50, iar cel al solicitanţilor este de circa 57 până spre 60, lista suferind modificări. Trei dintre părinţi s-au retras în cele din urmă, iar alţi patru nu au mai prins locuri, cei mai mulţi plecând însă mulţumiţi spre casele lor. Ziua de ieri a fost singura din an în care CNSH a făcut înscrieri la clasa întâi, în vecinătatea liceului existând alte patru şcoli generale care oferă sute de locuri pentru boboci, dosarele lor putând fi depuse până în toamnă.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here