Nicolae Ciucă își depune mandatul

1058

Astăzi este ziua în care își depune mandatul de prim-ministru, după luni de zile de negocieri. Este primul pas al procedurii de transfer a puterii executive de la PNL la PSD.

După ce președintele Klaus Iohannis va lua act de demisia lui Nicolae Ciucă, va numi un premier interimar. Pe listă s-ar fi Bogdan Aurescu, Sebastian Burduja, Catalin Predoiu sau Lucian Bode.

Mâine, șeful statului ar urma să cheme partidele la consultări pentru formarea noului Guvern condus de Marcel Ciolacu. Miercuri vor avea loc audierile în comisiile de specialitate din Parlament, iar joi sunt programate votul de învestire şi depunerea jurământului.

Până atunci, însă, viitorul premier trebuie să rezolve situația ministerelor Mediului şi Dezvoltării. Marcel Ciolacu nu a reușit să convingă UDMR să renunțe la cele două portofolii, iar Kelemen Hunor a cerut să fie respectat protocolul inițial.

1 COMENTARIU

  1. Ducă se în pas alergător, și sal ia și pe ciolacoiul cu el.Sa nu mai auzim de acești valeți ai lui ” un pic mult” „sticlă” și ” să nu îndrăznească cineva”. Ei bine, spre meritul lor dascălii au îndrăznit un pic mult și i-au băgat în fibrilații pe ce trei mincinoși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here