Nemţii de la Kliniken Helfen revin la Târgu-Jiu de Crăciun

383

Asociaţia Kliniken Helfen a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, în luna august, paturi de spital, noptiere, saltele şi alte materiale sanitare. Conducerea SJU Târgu-Jiu a ţinut legătura cu nemţii prin intermediul lui Cristi Tudor, omul care a făcut posibilă întâlnirea cu reprezentanţii Kliniken Helfen. Acesta confirmă că nemţii revin încărcaţi cu daruri pentru copiii sărmani, de Crăciun.
Cristi Tudor, intermediarul donaţiei de care a beneficiat SJU la începutul lunii august, a discutat cu nemţii după ce aceştia au vizitat secţiile Spitalului 700. Pentru că nu le-a plăcut ce au găsit aici, cetăţenii germani şi-au exprimat dorinţa de a reveni, lucru care se va şi concretiza. „Am ţinut legătura cu nemţii care ne-au donat cele o sută de paturi şi noptiere. Ei ne-au promis că vor reveni. Avem certitudinea că în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi alături de noi cu un alt transport prin care să ne ajute. Domnul Cristi Tudor a ţinut legătura cu ei mai îndeaproape şi sper s-o şi concretizăm în perioada sărbătorilor de Crăciun”, a menţionat Tiberiu Tătăru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Cadouri pentru copiii nevoiaşi
Pentru că revin în prag de Crăciun, nemţii vor veni încărcaţi cu daruri pentru copiii nevoiaşi.
Mai mult decât atât, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu aceştia au promis 2 ecografe performante, însă pentru a le putea aduce aici este nevoie ca reprezentanţii SJU să se deplaseze în Germania. „Vor fi cadouri pentru copiii care sunt mai nevoiaşi. Avem promisiune şi pentru două ecografe performante de la Kliniken Helfen, dar trebuie să meargă reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în Germania pentru a le ridica de acolo, deplasare care se va face tot pe cheltuiala nemţilor, pentru că, după cum ştiţi, SJU Târgu-Jiu a devenit proiectul lor”, a confirmat Cristi Tudor.
Reamintim faptul că valoarea donaţiei făcute în vară se ridică la 15.000 de euro, obiectele provenind dintr-un spital de lângă Frankfurt, care şi-a schimbat locaţia.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here