Nemții de la Kliniken Helfen au revenit cu mobilier pentru spital și daruri pentru copii

485

Pentru al treilea an consecutiv, nemții de la Kliniken Helfen au revenit la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu. Cristi Tudor, inițiatorul acestui proiect, spune că anul viitor vor urma încă două transporturi, unul în vară pentru spitale și celălalt, iarna, la fel ca acum. Mai mult decât atât, Tudor va merge, pe 23 decembrie, la toate spitalele din județul Gorj, pentru a duce cadouri micilor pacienți.

A devenit deja tradiție ca, înaintea sărbătorilor de iarnă, o delegație din Germania să ajungă la Târgu-Jiu cu mobilier pentru spital și cu daruri pentru copii. „În acest transport, nemții au adus mobilier pentru spital, scaune cu rotile, cadre de emrs, dar, cel mai importante, au venit la Pediatrie cu cadouri pentru copiii internați acolo”, a declarat Cristian Tudor, intermediarul acestei acțiuni.
trasport nemti (2)Pe 7 decembrie, un nou transport a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. „Este pentru al treilea an consecutiv când beneficiem de ajutoare și a devenit, deja, o obișnuință pentru noi. Tot ceea ce ne-a fost adus până acum a fost de bună calitate și de un real ajutor pentru noi. Reușim, astfel, să scădem din costurile pe care va trebui să le prevedem pentru a achiziționa și mobilier nou”, confirmă Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.
trasport nemti (3)Cât privește distribuția mobilierului primit de la nemți, Tătaru susține că s-a stabilit deja cum unde vor ajunge paturile: „Câteva paturi vor ajunge la Secția de Reanimare de la spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu, cinci paturi vor ajunge la Chirurgie, iar pentru restul există mai multe solicitări“.

Cristian Tudor, „Moș Crăciunul” micilor pacienți
Întrucât prietenii lui nemți i-au lăsat cadouri pentru a le distribui în preajma sărbătorilor, Cristian trasport nemti (4)Tudor spune că s-a hotărât ca pe 23 decembrie să se deplaseze personal la spitalele din județ pentru a le oferi un strop de bucurie micilor pacienți. „Pe 23 decembrie, voi merge la toate spitalele din județ și voi da cadouri copiilor internați, să simtă și ei bucuria Crăciunului”, mărturisește Cristian Tudor.
Anul viitor vor urma încă două transporturi, unul în vară pentru spitale și celălalt, în decembrie, când vor fi aduse și cadouri pentru copii, la fel ca acum.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here