Negrescu şi-a amânat doar sentinţa ce va fi dată de Consiliul Municipal

611

Marian Negrescu, posesorul unui dosar penal greu instrumentat de procurorii craioveni, trimis în judecată pentru conflict de interese în formă continuată, după o anchetă a Agenţiei Naţionale de Integritate, a rămas momentan în funcţia de la cârma Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu”, deşi ieri, suspendarea sa din funcţie trebuia pusă pe tapet în şedinţa de Consiliul Municipal(CM). Directorul instituţiei culturale a reuşit să-şi amâne sentinţa CM, doar pentru că săptămâna trecută a contestat în scris decizia comisiei Primăriei Târgu-Jiu care i-a evaluat activitatea pe 2014. Practica îi este specifică, el apelând la ea şi acum când a fost trimis în judecată pentru a opri procesul penal şi a-l transforma în unul administrativ.

Primarul municipiului, Florin Cârciumaru, a explicat, ieri, de ce proiectul nu s-a pus în discuţia organismului de conducere al oraşului. “Din motive obiective nu a avut loc evaluarea managementului de la Teatrul “Elvira Godeanu” până când nu se vor clarifica anumite lucruri din punct de vedere juridic, probleme în care este implicat deocamdată domnul director Negrescu”, a precizat primarul Cârciumaru. Edilul local a menţionat însă că situaţia lui Negrescu se va analiza, în continuare, asta cu atât mai mult, cu cât în proiectul de management al directorului de teatru se precizează că acesta poate fi suspendat din funcţie dacă va fi trimis în judecată. “Am luat decizia de a amâna această hotărâre pe ordinea de zi întrucât lucrurile nu trebuie să se precipite, trebuie să analizăm cu simţ de răspundere pentru că este vorba despre soarta unui teatru, de viaţa unui om, după câţiva ani de management destul de bun la nivel de conducere a Teatrului. Cunoaştem totuşi de unde s-a plecat, unde s-a ajuns şi trebuie să analizăm cu mare atenţie şi noi din conducerea administrativă şi cei din CL, şi este bine să amânăm această decizie până clarificăm cu lux de amănunte, juridic şi economic, ce s-a întâmplat”, a completat edilul.

Timp să i se stabilească un înlocuitor!
Cert este că, suspendarea lui Negrescu nu mai este decât o chestiune de timp, autorităţile fiind obligate să respecte legea şi contractul de management al acestuia şi să ia o decizie ca atare. Amânarea este bună şi pentru că autorităţile municipale au timp să stabilescă şi cine îi va lua locul lui Negrescu.

Marian Negrescu a fost trimis în judecată, la sfârșitul anului trecut, pentru conflict de interese în formă continuată. Acesta a încasat peste 4,6 miliarde de lei vechi din bugetul teatrului, subvenționat de Consiliul Local Târgu-Jiu, între anii 2008 și 2013, în baza a 42 de contracte pentru roluri, scenografii sau regii pentru diferite piese, precum și pentru punerea în scenă a unor evenimente. Conform anchetatorilor, Marian Negrescu stabilea sumele pe care urma să le încaseze, în afară de salariu, de unul singur, într-un mod discreționar, “întru îndestularea proprie”. Anchetatorii mai susțin că Marian Negrescu nici nu avea pregătirea necesară pentru a desfășura activitățile menționate în contracte, respectiv de regizor sau de scenograf.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here