Negrescu dă raportul pentru activitatea şi banii învârtiţi în 2013

588

Marian Negrescu, directorul Teatrului “Elvira Godeanu”, va explica în scris şi verbal consilierilor municipali, în luna martie, cum s-a realizat activitatea sa de management în fruntea instituţiei de cultură, pe întreg anul trecut. Acesta va trebui să dea socoteală pentru cum s-au cheltuit banii teatrului, cât şi pentru cum şi cât a încasat pe lângă salariu, atât el, cât şi alţi colaboratori, ce procese are cu ANI, dar şi cu unii angajaţi incomozi, care deja au câştigat pe fond prima confruntare la instanţă cu fostul lor şef. Pe baza concluziei trase de comisia din CL Târgu-Jiu care îi evaluează activitatea se va şti, în aprilie, dacă Negrescu mai primeşte calificativul “foarte bine”, pentru management, şi mărirea de salariu de care a beneficiat anul trecut, după o analiză similară.

Activitatea din fruntea Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” a lui Marian Negrescu, pe anul 2013, va fi supusă aprobării Consiliului Local Târgu-Jiu, peste vreo două luni. Asta deoarece, până pe 1 martie Negrescu trebuie să-şi depună la CL Târgu-Jiu raportul de activitate pe anul trecut, ca în perioada 3-6 martie acesta să poată fi analizat. Pe 10 martie o comisie de evaluare a CL se va deplasa la teatru pentru a verifica la faţa locului dacă se confirmă cele scrise în raport, ca pe 1 aprilie Negrescu să susţină şi un interviu. Deja Negrescu “munceşte” la raporul pe care îl condimentează cu cifre scoase din burtă pentru a impresiona consilierii cu numărul mare de spectatori care a plătit, anul trecut, piesele jucate la “Elvira Godeanu”. De fapt, se ştie că spectatorii lui Negrescu sunt elevii din Târgu-Jiu obligaţi de dascăli să cumpere abonamente la teatru, asta după orele de şcoală, dar şi oficialii care, pe bază de invitaţii, vin lejer la piese nescoţând de fapt niciun ban din buzunar.

Financiar, 2013 a fost fructuos pentru manager
Activitatea din ultimul an a lui Marian Negrescu este controversată, managerul fiind acuzat că face tot posibilul pentru a-şi umple propriile buzunare cu banii municipalităţi.
Pentru a fi remunerat de la teatrul de unde îşi încasează de altfel şi salariul lunar, Negrescu a pus a treia oară în scenă piesa “O scrisoare pierdută”, unde a semnat regia pentru care s-a plătit singur.
Tot pentru bani, Negrescu a organizat şi prezentat Balul Teatrului, din care a obţinut 5000 de lei. Totul, evident, pe lângă salariul din luna decembrie.
Negrescu a fost dat de altfel în judecată de ANI pentru numeroasele incompatibilităţi în care s-a aflat şi are, la activ, o condamnare, în 2003, de doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

 1. Nu cred ca Negrescu va avea o problema mare in momentul in care va fi demis, instalatorii vor avea mereu de lucru in tara dar si in strainatate.
  Cu siguranta va fi mult mai cunoscut in acest domeniu decat a facut-o in arta(teatru).
  Intr-o lume normala, intr-o tara normala ar fi fost demult inlocuit, daca nu cumva nu ar fi fost niciodata numit in aceasta functie. Este foarte interesant ca cei care il controleaza, nu inteleg nimic (pentru ca nu sunt pregatiti, fiind numiti pe criterii politice sau de rudenie) din cifrele pe care el le vehiculeaza in cererile sale catre Primarie. A avut cineva rabdare sa citeasca proiectul lui de management (era la un moment dat pe siteul primariei). ”Promovare la nivel national si international”, bla bla bla (nu se poate invoca criza, deoarece a fost facut in timpul crizei). Nimic din ce se mintea acolo nu a fost facut, nici nu s-a incercat, deoarece si un copli mic si-ar da seama ca sunt aberatii. Un director sub mediocru nu poate fi un manager de succes, este evident. Cei care au notat cu 10, acel proiect sunt, ori imbecili, ori stupizi ori au primit o friptura la restaurant si sunt invitatii la teatru gratis pe viata, ei si familia lor. Oricare dintre variante nu le face cinste. Ganditi-va ca in Primarie se aproba banii nostri in proiectele tetarului, care mai apoi ajung in buzunarul lui Negrescu. Practic noi ii sustinem nivelul ridicat de trai al domnului manager Marian Negrescu.

 2. Dupa cum merg lucrurile la teatru si in Trau Jiu, Negrescu poate si sa nu se prezinte la examen ca tot el va fi si in urmatorii 5 ani.
  Merita domnule! Merita! Asa om mai rar. Sa ni-l tina dumnezeu sanatos, ca unul ca el nu mai gasim. Ma intreb, teatrele din tara cum au gasit directori deosebiti si in Tg jiu se vehiculeaza aceasta idee, ca nu am avea pe cine pune.
  Trebuie sa fi cretin, sa crezi asa ceva. Ce vom face cand el va iesi la pensie, sau va pleca la racoare?
  Asadar nu acesta este motivul real, adevarul este ca este putred atat el cat si politicieni judetului(USL).
  Desi lumea murmura ca si PDL ar fi de parte lui, Berca ”sponsorizeaza” de ani buni Teatrul si indirect buzunarele lui Negrescu. Mecanismul este simplu:
  Berca face actele pentru o suma cu care sponsorizeaza Fundatia Culturala Elvira Godeanu, pe care o are Negrescu, uni spun ca de cand cu scandalul cu A.N.I. ar fi pus pe prietenul sau Alexandrescu la conducerea Fundatiei (a nu se confunda cu Teatrul Elvira Godeanu sau cu cealalta fundatie Elvira Godeanu din Bucuresti). O parte din bani se reantorc la Consilierul Berca (la negru) pentru diverse campanii electorale.
  Asa cum face si cand ii plateste pe regizori, aprox jumatate ii revin lui din acel onorariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here