Negrescu a fost demis de CL, consilierii PNL și unul de la PMP s-au abținut de la vot!

503

În urma ședinței de CL Târgu-Jiu, aflată în derulare, consilierii au aprobat destituirea din funcție a lui Marin Negrescu, managerul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu, și înlocuirea lui cu actorul Cosmin Brehuță, care va deține funcția în interimat pentru 120 de zile. Consilierii PNL și unul de la PMP s-au abținut de la vot după ce juriștii primăriei i-au informat în plen că potrivit legilor în vigoare dacă vor vota menținerea în funcție a lui Negrescu împotriva deciziei instanței vor fi amendați cu 200 de lei fiecare. Drept urmare, cei 5 consilierii PNL care solicitaseră în scris, inițial scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului iar mai apoi menținerea în funcție a lui Negrescu pe o perioadă de maxim 6 luni, s-au abținut de la vot, lor alăturându-se și consiliera PMP, Daniela Grădinaru, candidat la Primăria Târgu-Jiu.

Negrescu și-a pierdut astfel oficial funcția, dar există posibilitatea ca respectivul să conteste în instanță votul consilierilor locali. La ședință au participat 19 consilieri locali.

Până la ședința ordinară de CL din iunie, juriștii primăriei vor elabora un caiet de sarcini în vederea demarării procedurii de concurs pentru ocuparea postului vacant de manager al Teatrului Dramatic Elvira Godeanu.

1 COMENTARIU

  1. „Exista posibilitatea sa conteste hotararea consilierilor”. Incredibil, cu cata forta tine de scaun si tot incredibil este si faptuyl ca este sustinut de PSD. PNL. PMP, doar numele difera, in rest sunt aceleasi personaje, cu coloana vertebrala indoielnica! Pai daca este hot, ce mai stam sa mai invartim clatita, ca e deja arsa! Brehuta mana lui dreapta, am vazut ca a fost peste tot ca actor, ca si colaborator etc, e clar ca nu s-a simtit asa de bine ca la Tg Jiu. Pai unde mai poti fura cu ajutorul primariei si dupa ce esti prins de Bucuresti (ANI), sa fi aparat cu pretul libertatii tale. Daca nu se implica Bucurestiul, pe plan local, din partea primariei care face platile si care are datoria sa verifice cine si cum incaseaza banii, niciodata nu asistam la aceasta demitere. Cred ca este caz unic la nivel national, sa furi si sa fi aparat de cel pe care l-ai furat! Am auzit ca se incearca tragerea de timp pt ca se asteapta inca modificari ale legilor, in favoarea hotilor. Nu m-as mira sa fie asa, insa in lumea civilizata sentintele date deja nu mai intra sub incidenta celor noi, nu se aplica nimic retroactiv. Asadar e iunutila aceasta coalitie pentru salvarea lui Negerscu. Speram sa vina un alt director competent si mai ales corect si cu tupeu mai putin decat acest hot care a fost tocmai demis. Va imiginati ca cineva are tupeul, dupa o ancheta si cu un proces pe rol, sa faca aceleasi fapte si sa continue sa regizeze fara sa aiba studii si sa incaseze bani grei pt asta? Numai la Tg Jiu se poate asa ceva. Negrescu a fost gasit vinovat ca a furat pana in 2013, urmeaza sa vedem ce se intampla cu ce a furat din 2013 in 2017 si urmeaza sa-i vedem si pe cei care i-au permis sa faca asta. Spăeram intr-o Romanie mai curata, dar intr-un Targu Jiu mai occidental unde cine fura este aratat cu degetul, am dubii foarte mari si totusi eu sper!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here