Nebunie în Copou! Pandurii, la prima înfrângere în deplasare

559

Echipa gorjeană se deplasa la Iaşi la adăpostul a două victorii consecutive, dar după un joc în care n-a impresionat, cel cu ASA Tg-Mureş. De partea cealaltă, gazdele nu izbutiseră să mai câştige în campionatul intern de pe 5 august, iar antrenorul Nicolo Napoli se afla cu cuţitul la os înainte de această rundă.

Filmul meciului
Aşa cum anunţase, antrenorul Petre Grigoraş a luat decizia de a menaja unele dintre piesele grele. Astfel Sânmărtean şi Ţucudean au început partida pe bancă, iar Rodemis Trifu a fost jucătorul U21 preferat de tehnicianul gorjean. O altă schimbare, ce s-a dovedit neinspirată, a fost între buturi, unde Stanca i-a luat locul lui Lazar. Cu toate acestea, oaspeţii au început ca din tun meciul, iar Valentin Alexandru a deschis scorul în minutul 5. Şutul atacantului venit de la Dunărea Călăraşi a lovit transversala, după care a depăşit linia porţii. Pandurii a continuat să preseze, iar în minutul 27 Herea a fost aproape de gol, dar portarul ieşenilor i-a anulat efortul. “Minerii” şi-au sufocat adversarul, şi peste numai un minut Buijs a ratat o nouă oportunitate bună de a marca. Acelaşi olandez şi-a arătat măiestria dintr-o lovitură liberă, iar în minutul 31 l-a testat serios pe Caparco cu o “ghiulea” de la aproape 25 de metri.
Replica ieşenilor a venit de la vârful Piccioni, dar, singur în careul advers, acesta a trimis peste poartă. Lovitura a fost dată însă de un fost jucător al Pandurilor, Alexandru Ciucur. Mijlocaşul a marcat un gol similar cu reuşita din Europa League, cu SC Braga. Ciucur a intrat în centrul careului şi a trimis cu efect, fără speranţe pentru Stanca (35`).
Ieşenii au început mai bine partea secundă, iar atacantul italian al Iaşiului a avut o ocazie imensă. Acesta a scăpat singur cu Stanca, dar lobul său s-a dus în transversală (51`). Pandurii au fost taxaţi 2 minute mai târziu, când Ţigănaşu l-a găsit excelent pe Boiciuc în centrul careului, iar cel din urmă nu a mai avut milă de portarul Pandurilor. Oaspeţii au replicat rapid, dar Herea a trimis peste poartă dintr-o poziţie ideală. Pandurii şi-au accentuat dominarea şi au egalat în minutul 57 prin acelaşi Valentin Alexandru. O eroare incredibilă a lui Stanca a făcut ca moldovenii să revină în avantaj, după ce Piccioni a reluat în plasă balonul respins aiurea de portarul gorjean. A urmat un joc viu, pe contre, dar paradoxal tot gazdele au presat mai mult. În ultimul minut al partidei Voicu a fost eliminat, iar Țigănaşu a mai ratat o ocazie imensă pentru echipa sa.

CSM Poli Iaşi – Pandurii Tg-Jiu: 3-2 (1-1)
Au marcat: Ciucur 35`, Boiciuc 53`, Piccioni 62`/ V. Alexandru 5`, 57`
Cartonaşe galbene: Boiciuc, Gheorghe, Voicu, Ţigănaşu / Herea, Vasiljevic, Unguruşan, Țucudean
Cartonaş roşu: Voicu
CSM Poli Iaşi: Caparco – Voicu, Ciucă (Saric 6`), Frăsinescu, Sato – Ciucur (Bosoi 85`), Mitic, V. Gheorghe (Bădic 66`), Ţigănaşu – Piccioni, Boiciuc
Rezerve: Grahovac, Târşa, Chelaru, Ştefănescu. Antrenor: Nicolo Napoli.
Pandurii: Stanca – Unguruşan, Buijs, Vasiljevic, Grecu – Obodo, Răuţă (Sânmărtean 60`) – Trifu (Pârcălabu 60`), Herea (Ţucudean 71`), Antal – V. Alexandru
Rezerve: Lazar, Pleaşcă, Hlistei, V. Munteanu. Antrenor: Petre Grigoraş.
Arbitri: Lucian Rusandu, Mircea Orbuleț, Laszlo Bucsi
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here