Naşul vicelui Dobrică, executat de ANAF şi obligat de instanţă să acopere ţeapa de 20.000 de lei

668

Afacerea lui Alin Brăiloiu, posesorul lanţului de farmacii motrene Coralifarm, legat printr-o relaţie de naş-fin de familia viceprimarului de Motru, Tudor Dobrică, este pe butuci. O demonstrează anunţul recent al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice(AJFP) Gorj din cadrul ANAF, care îi scoate la mezat, într-o săptămână şi jumătate, apartamentul afaceristului. Imobilul cu trei camere din Motru se va vinde cu un preţ de pornire de o jumătate de miliard de lei vechi, prin licitaţie publică. Datoriile la bugetul statului nu sunt singurele probleme ale afaceristului Brăiloiu, asta deoarece o firmă din Târgu-Jiu l-a dat în judecată şi l-a şi câştigat, după ce respectivul i-a dat o ţeapă societăţii în valoare de 20.000 de lei.

1909261_618935508179140_1722542388_oAlin Brăiloiu, administratorul Coralifarm SRL, este la un pas să-şi piardă apartamentul din Motru în care îşi desfăşura la un moment dat afacerea, după ce firma pe care o conduce nu a reuşit să-şi mai achite, la timp, datoriile acumulate la bugetul statului. Drept urmare, AJFP Gorj a anunţat o licitaţie publică pentru 18 noiemnrie 2015, în care se va scoate la mezat bunul afaceristului, adică apartamentul în suprafaţă de aproape 60 de metri pătraţi, din Motru, în care funcţionează farmacia afaceristului. Imobilul de trei camere a fost evaluat la preţul de 50.325 de lei, care va fi şi preţul de pornire al licitaţiei, finanţiştii încercând prin acest demers să recupereze sumele restante ale Coralifarm SRL.
anaf1anaf2Apartamentul este în prezent gol, potrivit fotografiilor publicate de AJFP Gorj, fiind gata de vânzare.

Agerom, ţăpită cu 20.000 de lei
Licitaţia în cadrul căreia Brăiloiu va rămâne fără apartamentul din Motru nu este singura problemă financiară a lui Alin Brăiloiu. Asta deoarece, Agerom SA din Târgu-Jiu, administrată în prezent de către Elena Dana Boian l-a dat în judecată pe afacerist, după ce acesta a refuzat să achite către societatea din municipiu un debit în valoare de 20.000 de lei. Firma târgujiană l-a dat în judecată pe Brăiloiu şi a câştigat în instanţă recuperarea banilor, administratorul începând procedura de executare silită a afaceristului.
Naşul de cununie al fiicei vicelui Dobrică nu este însă la primul conflict de acest fel. Cu câteva luni, presa locală a scris despre conflictul lui Brăiloiu cu un alt coleg de breaslă, mărul discordiei fiind fostul bar deţinut de Cristea Fluerătoru, în Motru. În acest local, ce se vrea dărâmat de autorităţi, Brăiloiu vroia să-şi facă o nouă farmacie, spaţiul propriu fiind golit în vederea vânzării stabilite de ANAF.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here