Edi Iordănescu vede partea plină a paharului – Trei meciuri fără gol primit

488

Partida câștigată în fața trupei lui Nicolo Napoli a avut darul de a-i aduce lui Edi Iordănescu și o altă satisfacție decât cea a celor trei puncte, tehnicianul fiind încântat de faptul că poarta lui Mingote a rămas intactă la finalul întâlnirii.

După ce a văzut din nou răpusă echipa din Copou, Edi Iordănescu a recunoscut că partida contra ieșenilor a fost una extrem de importantă pentru Pandurii, care își propusese să nu părăsească zona de play-off. „Sunt trei puncte mari, aveam mare nevoie să luăm toate cele trei puncte puse în joc pentru că era important să nu pierdem contactul cu plutonul din față, din punct de vedere mental. Nu suntem la parametrii pe care eu mi i-aș dori din punct de vedere fizic, ca omogenitate, ca automatisme de joc și atunci eficiența contează mai mult decât orice”, a declarat antrenorul Pandurilor, mulțumit și de faptul că succesul a fost obținut contra unei formații pe care, în ciuda ultimelor două înfrângeri severe pe care i le-a administrat, o consideră o nucă tare pentru echipele din Liga 1: „Am obținut trei puncte și un scor care spune multe despre acest joc împotriva unei echipe care nu primise decât un gol, și acela dintr-un penalti discutabil, o echipă care încă din returul trecut are un parcurs foarte bun. Mă bucur, este însă doar un joc, dar noi am mai pus trei puncte în clasament și doar așa putem să ne apropiem de ceea ce eu îmi doresc pentru îndeplinirea obiectivului, mă refer la play-off”, a mai spus fiul Generalului.

Doar Steaua a marcat gol pandurilor
Extrem de penetrabilă în sezonul trecut, când a încasat 42 de goluri în 34 de etape, defensiva Pandurilor începe să devină mai greu de trecut. Pandurii este departe de a constitui un bloc defensiv puternic, solid și sigur, așa cum și-ar dori și Edi Iordănescu, dar erorile defensive, ceva mai puține ca altădată, dar încă existente, nu au fost speculate de adversari, doar Steaua reușind să înscrie în poarta gorjenilor: „Un alt aspect pozitiv este acela că ne aflăm la al patrulea joc și în trei meciuri noi nu am primt gol. În afară de Steaua nu a reușit nimeni să ne dea gol. Era o problemă mai veche a noastră pe care sper ca încet-încet să o pun la bunc și să devină o obișnuință pentru Pandurii să nu primească gol”, spunea Edi Iordănescu după meciul contra celor de la CSMS Iași. Acesta recunoaște în același timp și că filosofia sa de joc pleacă de la defensivă și abia apoi se pune accentul și pe ceea ce trebuie să aducă victoria, adică golul: „Când ratam și ne băteam joc de ocazii nu era bine. Eu întotdeauna am spus, că îmi doresc eficiență. Plecând de la siguranță, să nu primim gol, apoi e important să fim pragmatici și să marcăm”, a mai spus tehnicianul Pandurilor.

Schimbare de strategie
Din acest sezon, Pandurii nu mai este echipa care să insiste pe posesie. Este evident acest lucru etapă după etapă, iar Edi Iordănescu nu ascunde acest lucru. Tehnicianul Pandurilor mărturisește chiar că este dispus să renunțe la a avea o posesie superioară adversarilor dacă aceasta nu este progresivă și dacă ea nu aduce și un plus în dreptul eficienței. Pentru prima dată însă, la meciul cu CSMS Iași, Edi Iordănescu a și recunoscut că și-a invitat adversarul să atace, aceasta fiind și strategia cu care a decis să abordeze partida, o tactică ce s-a dovedit a fi câștigătoare de această dată: „Știam foarte bine adversarul, știam ce tip de joc ne așteaptă. De când am venit la Pandurii, din returul campionatului trecut, noi am fost echipa care a controlat jocul și a atacat pozițional, acum am încercat să-i lăsăm și pe ei să joace, să lase spații și să putem să jucăm mai vertical și mai pe poartă. Se pare că ne-a ieșit și este meritul băieților pentru că au interpretat bine partitura tactică”, a declarat antrenorul echipei gorjene.

A remarcat și minusurile
Printre cei care nu au ajutat echipa foarte mult la acest meci sau chiar puteau să o apropie de un eșec s-au numărat Șandru și Mihai Răduț. Primul a fost depășit ușor cu mingi ridicate peste el de mijlocașii adverși, în vreme ce fostul stelist nu s-a ridicat la nivelul arătat la Timișoara. Edi Iordănescu a ezitat să îi pună la zid pentru prestațiile modeste, însă a recunoscut că de multe ori echipa, per ansamblu, nu a fost la nivelul pe care îl dorea și s-au făcut și greșeli care puteau cântări greu în economia partidei: „Sunt lucruri și momente, nu pot să spun că au fost evoluții șterse pentru Șandru și Răduț. Pot să spun că jocul, în general, pe mine nu m-a mulțumit în totalitate, în ciuda rezultatului, însă sunt multe lucruri care persistă datorită perioadei pe care am traversat-o. Fără grup împreună, fără a uniformiza pregătirea și astea se văd. Nu știu cum se simt în tribună, dar eu ca și tehnician le simt zi de zi la antrenamente și le identific și în joc. Și acum au fost momente în care nu am gestionat cum trebuie anumite situații, am avut faze în care ne-am complicat. Chiar și când am marcat începusem să acceptăm un joc pe contre, ceea ce eu am spus că este contraindicat, însă eu zic că la final am gestionat bine și am asigurat o posesie ce nu le-a mai dat ocazia Iașului să marcheze”, a mai spus Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here