Narcis Răducan despre strategia pandurilor în viitorul sezon – „Vrem să împrospătăm lotul”

539

Gorjenii caută formula câștigătoare și pentru sezonul viitor, unul în care echipa va fi angrenată pe mai multe fronturi, Pandurii fiind deja calificată în preliminariile Europa League.

Fără a avea prea mulți bani la dispoziție, Pandurii trebuie să se reinventeze din mers, să-și completeze lotul după plecările care se anunță din vară și să redevină o echipă competitivă care să lupte pe patru fronturi, campionat, Europa League, Cupa Ligii și Cupa României. Deși încă așteaptă răspunsul antrenorului, Narcis Răducan speră că Edi Iordănescu va spune da și va continua alături de echipa pe care a format-o la Târgu Jiu: „Poziţia lui Edi este una corectă, el vrea să aibă continuitate şi are nişte cerinţe acum legate de echipă, mai mult de infrastructură. Trebuie să ne adaptăm, nu poate fi ca la City sau PSG, unde şeicii vin şi bagă milioane de euro”, spune președintele gorjenilor, care este optimist în ceea ce privește răspunsul tehnicianului.

Mutări în fiecare compartiment
Pandurii va fi nevoită să facă mai multe modificări în lot, chiar dacă antrenorul își dorește să aibă o anumită continuitate și coeziune la acest nivel. Foarte probabil, Pandurii se va despărți de Hora, Săpunaru are și el șanse destul de mici de a continua dacă va primi o ofertă bună de afară, iar Răduț este la final de contract. Tot la final de contract mai sunt și alți jucători precum Stanca, Mingote sau Nicoară, dar nu numai ei, în vreme ce alți jucători nu au dat satisfacție și ar putea fi cedați altor echipe. Narcis Răducan este conștient că va avea destul de mult de muncit în această perioadă pentru reconstruirea unui lot care va trebui să fie mai valoros decât cel actual: „Trebuie intervenit în fiecare compartiment al echipei. Trebuie să fim pregătiţi pentru un traseu mult mai greu. Avem de jucat şi în cupele europene, este onorant, dar acest lucru obligă. Suntem reprezentanta României, suntem datori către Liga 1 să avem rezultate cât mai bune, nu trebuie uitat precedentul parcurs al echipei în cupele europene care a fost unul onorant. Ne trebuie o concurenţă pe posturi mai accentuată”, spune președintele Pandurilor despre misiunea sa.

Situația financiară decide soarta transferurilor
Chiar dacă Pandurii a ales să meargă pe varianta low-cost, să cheltuiască minim la transferuri, bugetul echipei va influența mult campania de achiziții din această vară. „Au fost unii jucători care şi-au exprimat dorinţa să plece. La unii s-a terminat un ciclu. Sunt mai mulţi jucători. Cam toţi jucătorii aşteaptă ce aşteaptă şi Edi, o poziţie oficială din partea clubului şi o linie în privinţa strategiei clubului”, spune președintele Pandurilor, Narcis Răducan precizând însă că este pregătit pentru orice variantă: „Indiferent dacă se vor îndrepta sau nu lucrurile din punct de vedere financiar, va fi un schimb de 5-6 jucători. Vrem să împrospătăm lotul şi de asemenea este o competiţie pe posturi ridicată. O să jucăm din trei în trei zile, nu vrem să avem soarta Botoşaniului, a jucat în cupele europene şi acum se chinuie să nu retrogradeze”.

Scad costuri, nu și calitatea
Chiar dacă se dorește ca investițiile să fie cât mai mici, conducerea pandură spune că nu se va face rabat la calitate atunci când vine vorba de valoarea noilor sosiți. Narcis Răducan a mărturisit că a început deja tatonările și are deja trei jucători în cazul cărora discuțiile sunt deja pornite cu agenții: „Am intrat în discuţii cu anumiţi jucător. Nu pot spune mai multe. Sunt tatonări, sunt situaţii în care vedem un meci şi ne place un jucător, şi apoi discutăm între noi. Cel puţin trei jucători i-am interpelat prin intermediul agenţilor. Vom încerca să scădem din costuri, dar calitatea nu va scădea. Mergem pe continuitatea lotului, echipa trebuie să fie mai puternică la anul. Sunt optimist”, mai spune oficialul echipei târgujiene.

Săpunaru, dorit măcar până în iarnă
Unul dintre cei mai valoroși jucători din competiția internă, Cristi Săpunaru este un subiect de discuție în ceea ce privește lotul Pandurilor pentru sezonul viitor. Fundașul echipei naționale a semnat la sosirea la Târgu Jiu un contract valabil doar până la finele actualei stagiuni, însă Narcis Răducan speră să-l convingă să rămână la Pandurii măcar în prima parte a sezonului, când echipa va juca în cupele europene și va încerca să își atingă primul obiectiv, acela de a se califica în play-off: „E greu să-l ţinem pe Săpunaru. Am vorbit cu el, iar dacă nu va avea o ofertă astronomică după Euro vom încerca să-l mai ţinem măcar până la calificarea în play-off, în iarnă. Săpunaru, un jucător care joacă perfect pe trei posturi diferite, e clar că e de mare valoare”, mai spune Narcis Răducan.
Săpunaru este „vânat” și de Astra, echipă care va evolua în preliminariile Champions League și care, prin vocea lui Marius Șumudică, și-a anunțat oficial dorința de a-l avea pe fundaș în lot din vară. Foarte probabil, după meciurile de la Campionatul European, în cazul unor evoluții bune ale actualului jucător al Pandurilor, Săpunaru va avea, din nou, oferte de la echipe din străinătate, acesta având și un CV ce-l poate ajuta să-și găsească un angajament foarte bun peste hotare pentru un final de carieră care să-i asigure și un venit foarte bun. Dincolo de toate ofertele, evident nu și peste cele care urcă de 250.000 euro pe sezon, o cheie a păstrării lui Săpunaru în lotul pandurilor o reprezintă decizia pe care o va lua Edi Iordănescu. Dacă omul care l-a adus la Pandurii și i-a oferit șansa de a deveni din nou „interesant” pentru echipa națională va continua să fie antrenor la Târgu Jiu, atunci și Săpunaru ar putea continua în tricoul gorjenilor.
Cristi Constantinescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here