Narcis Răducan, despre Cristi Săpunaru: “E spiritul care domină vestiarul la Pandurii!”

605

Deloc întâmplător, exact în ziua meciului cu Steaua, presa centrală a găsit mai multe subiecte care să arunce pete negre pe blazonul Pandurilor, iar pe lângă găselnița cu banii plecați din buzunarul lui Becali către bugetul statului și transformați în finanțare către Pandurii, și cazul plecării iminente a lui Săpunaru a fost amplu dezbătut.

Totul a pornit de la un articol în care se spune că Săpunaru ar fi pe punctul de a accepta o ofertă de la Dinamo pentru un salariu de 10.000 euro pe lună după terminarea actualei stagiuni. Pandurii l-a adus în toamnă pe fostul rapidist și înțelegerea a fost pentru acest sezon, țintele celor două părți fiind extrem de clare încă de la bun început, banii fiind trecuți în plan secund de cel care a ridicat, nu demult, un trofeu european deasupra capului. Săpunaru a dorit reintrarea în circuitul fotbalului mare, inclusiv o prezență cu naționala la turneul final din Franța, iar Pandurii și-a dorit un jucător cu experiență și caracter puternic pentru a o ajuta să facă performanță. “Mariajul” a fost unul de succes, ambele părți fiind foarte aproape de a-și fi atins obiectivele. “Săpunaru va pleca atunci când ambele părți vor fi de acord. Eu am mai spus-o, dacă Săpunaru nu avea oferte, era un eșec și pentru noi. Au fost anumite obiective atunci când a venit: să se pună la punct cu condiția fizică, să aducă experiență și mare valoare în lotul nostru și în scurt timp a ajuns cel mai bun jucător din Liga 1, nu unul dintre cei mai buni. A confirmat chiar și în partida cu Spania. Un alt obiectiv era ajungerea la echipa națională, care e un traseu natural, atunci când ai de-a face cu un asemenea jucător”, a declarat Narcis Răducan, încercând să explice cum s-a ajuns la colaborarea lui Săpunaru cu Pandurii și unde s-a ajuns în acest moment.

Rusia, China, Arabia Saudită, câteva posibile destinații
Faptul că Săpunaru ar putea să părăsească Pandurii în vară nu este o noutate pentru nimeni, mai ales că între părți s-a semnat un contract valabil doar pentru un an, însă este evident că și Pandurii și Săpunaru își doresc o cu totul altă destinație, nu o altă echipă din Liga 1. “Nu întâmplător am semnat pe un an, pentru ca și el să aibă posibilitatea de a valorifica acest sezon și să plece în străinătate. Are multe oferte, credeți-mă. Am văzut că s-a vehiculat Rusia, dar ne-au sunat și din China, Arabia, dar tuturor le-am spus că nu trebuie să negocieze, pentru că e liber la vară”, a mai declarat președintele Pandurilor. O altă posibilă destinație ar putea fi Portugalia, acolo unde Săpunaru are deja o cotă bună și un CV clădit cu trudă și rezultate pe vremea când evolua pentru FC Porto. Totuși, este prea puțin probabil ca Săpunaru să-și dea acordul pentru o mutare înainte de a se întoarce din Franța, acolo unde liderul din acest moment al pandurilor va fi mai mult ca sigur în lotul României la Turneul Final al Campionatului European.

Ar putea continua cu Pandurii
Președintele Pandurilor nu exclude nici posibilitatea ca și din vară Cristi Săpunaru să fie tot jucător al echipei gorjene. Narcis Răducan spune că un titlu cucerit în România cu Pandurii și perspectiva de a juca în grupe l-ar putea convinge pe Săpunaru să accepte o nouă provocare la Târgu-Jiu. Nu este deloc de neglijat și relația specială pe care Săpunaru o are cu antrenorul Pandurilor, Edi Iordănescu, cel care l-a și adus la Pandurii, iar în cazul în care tehnicianul își va prelungi înțelegerea sa cu echipa gorjeană nu ar fi exclus ca și fundașul să o facă. Dacă aceste condiții vor fi îndeplinite, adică dacă Pandurii va deveni noua campioană a României și Edi Iordănescu va continua la Pandurii, Narcis Răducan este convins că Săpunaru nu va mai pleca în vară: “În condițiile în care echipa câștigă campionatul, vă spun eu că Săpunaru va rămâne la Pandurii și nu pleacă nicăieri. Ține foarte mult la colaborarea cu Edi Iordănescu și s-a apropiat foarte mult de colegii săi. Nu a pus niciodată pe primul plan banii și nu întâmplător câștigă mult mai puțin decât alți jucători din Liga 1. Este singurul care știe să ridice un trofeu european deasupra capului, cam astea sunt diferențele și cam acesta e spiritul care domină vestiarul la Pandurii, cu toate problemele pe care le traversăm”, a adăugat Narcis Răducan. Cât despre discuțiile legate de salariul lui Săpunaru la Pandurii, dat de unii undeva la 14.000 euro pe lună, președintele Pandurilor a mărturisit că este vorba de mult mai puțin: “nu are 14.000, poate pe câteva luni are 14.000… Știu, nu e ușor de digerat că unii au salarii de 25-30.000 euro și alții cu bani puțini, cu jucători luați gratis au același număr de puncte. Asta e, fiecare își face treaba așa cum știe!”, a concluzionat Narcis Răducan.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here