Muzica clasică va răsuna în Parcul Coloanei Infinitului! Turneele de poveste încep din 5 iunie!

1489

Turnee de poveste, din 5 iunie, în Parcul Coloanei fără Sfârșit! Asta anunță conducerea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu! Mari evenimente muzicale naționale se opresc pentru o seară în orașul lui Brâncuși, din iunie până în septembrie, aducând public şi muzicieni alături, pentru a trăi pe viu emoţia artistică.

Pianul călător, Orchestra Metropolitană București, Vioara lui Enescu, Violoncellissimo, Duelul viorilor vă invită la întâlnirea cu muzica bună în Parcul Coloanei fără Sfârșit. De-a lungul edițiilor anterioare, toate aceste evenimente reunite sub genericul Turnee de poveste s-au dovedit autentice povești de succes, de anvergură naţională şi chiar internaţională. Drumul nu a fost ușor, efortul însă a meritat din plin, pentru că peste tot sălile sau spaţiile în aer liber au fost neîncăpătoare pentru numărul mare de spectatori veniți la concerte.
Organizatorii evenimentului, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu, se adresează prin aceste manifestări numărului mare de iubitori de frumos din oraş, care au astfel posibilitatea de a participa la reale evenimente prin intermediul acestor proiecte. ,,Pentru prima oară, ele ajung la Târgu-Jiu în cadrul simbolic al trilogiei ansamblului monumental creat de Constantin Brâncuşi, compus din Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii, mai exact în Parcul Coloanei fără Sfârşit. Primul concert din seria Turnee de poveste în Parcul Coloanei fără Sfârşit va avea loc în seara de 5 iunie, de la ora 20.00, şi va fi recitalul ,,Pianul Călător – Encore”, susţinut de pianistul Horia Mihail. Turneul Pianul călător din acest an este al 11-lea din serie, iar recitalul de la Târgu-Jiu va cuprinde un program extrem de atractiv, alăturând cele mai frumoase piese oferite ca bis în cele 10 turnee de până acum”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.
Publicul care revine cu entuziasm pentru a asculta muzică pe viu în sălile de concert sau în aer liber, va avea șansa ca, în premieră, anul acesta, să poată urmări după recital şi proiecția filmului documentar ,,Pianul călător – 10 ani”, care spune povestea primului deceniu al acestui proiect, o idee cu un destin şi un traseu cu totul inedit, ce a cuprins aproape 200 de concerte şi recitaluri susţinute de pianistul Horia Mihail în zeci de oraşe ale ţării şi chiar peste graniţe. ,,Pianul călător – 10 ani” este un documentar ce adună mărturii încă de la prima ediție, un documentar ce va rămâne ca mărturie a unui efort de a aduce comunitățile mai puțin dezvoltate din punct de vedere cultural și al infrastructurii culturale la nivelul celor dezvoltate.

Persoanele nevaccinate sau fără test COVID-19 au accesul restricționat!
Participarea la aceste evenimente se va face conform condițiilor prevăzute de legislație la data desfășurării concertelor. Pentru spectacolul de sâmbătă, 5 iunie 2021, accesul este permis doar persoanelor vaccinate sau care au efectuat un test PCR sau rapid (valabile 72, respectiv 24 de ore), ori care dețin un certificat medical care să ateste faptul că au fost infectate cu virusul COVID-19 și s-au vindecat. Minorii cu vârsta peste 5 ani pot participa, condiția esențială fiind să poarte mască de protecție.
Izabella Molnar

Programul complet al concertelor din această vară pregătite de Primăria Târgu-Jiu este următorul: 5 iunie – Pianul călător; 26 iunie – Orchestra Metropolitană Bucureşti, dirijor Daniel Jinga; 2 iulie – Vioara lui Enescu; 20 august – Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia; 28 septembrie – Duelul viorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here