Muşeţelul, planta folosită şi în cosmetică

460

musetetulMuşeţelul este relativ uşor de folosit, fiind compatibil pentru toate tipurile de ten. Indiferent cum vrei să-l foloseşti, muşeţelul s-a dovedit a fi util atât în cosmetică, dar şi la tratarea anumitor boli.

În cosmetică muşeţelul este ingredientul principal în diferite tipuri de creme, măşti de faţă, şampoane, balsamuri.

Pentru un masaj relaxant se poate utiliza uleiul de masaj, care se poate fabrica acasă din câteva flori de muşeţel peste care se adăugă ulei de măsline, şi care se vor păstra două săptămâni la macerat.

Florile conţin ulei volatil, având culoarea albastră, şi au proprietăţi anestetice, dezinfectante şi antiinflamatorii.

Din florile de muşeţel se pot obţine infuzii care se recomandă atât pentru ten cât şi pentru corp şi păr.

Pentru persoanele care aleg băile cu muşeţel sau infuziile pentru ten sau corp, trebuie să cunoască faptul că timpul recomandat pentru acţionare este de circa 10-15 minute.

Şamponul din muşeţel se recomandă în special parului deschis, datorită faptului că îi păstrează culoarea, regenerează rădăcina firului de păr şi îl protejează în întregime.

Un demachiant pe bază de muşeţel este ideal pentru reîmprospătare, pentru tonifiere şi în acelaşi timp îl calmează.

Crema de mâini din muşeţel este ideală în perioada pe timp de iarnă, când mâinile încep să se crape datorită vântului şi a frigului. Muşeţelul este un bun calmant mai întâi pentru dureri, după care şi pentru vindecare.

O cremă de zi cu muşeţel folosită de două ori pe zi, apără tenul de razele soarelui, precum şi de acţiunea nefastă a vântului, şi alcătuieşte un strat invizibil care împiedică pierderile de umiditate din celule.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here