Musaca grecească

61
Ingrediente:
500 g cartofi, 600 g vinete, 600 g roşii, 500 g carne tocată, 2 cepe, 2căţei de usturoi, 6 linguri cu ulei de măsline, 300 ml lapte, 150 g caşcaval, cimbru, sare, piper

Mod de preparare:
Spală vinetele şi taie-le în felii pe lungime. Presară deasupra sare şi lasă-le să se scurgă 15 minute, după care prăjeşte-le puţin în ulei. Curăţă cartofii, taie-i felii şi fierbe-i 5 minute în apă cu un praf de sare. Separat, rumeneşte puţin carnea tocată.
Când a scăzut bine, adaugă ceapa şi usturoiul călit separat şi roşiile opărite şi decojite.
Potriveşte gustul de sare, piper şi cimbru şi mai lasă pe foc 15 minute. Într-o tavă mai adâncă aşază în straturi un rând de cartofi, unul de carne şi unul de vinete. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi. Aşază deasupra calcavalul tăiat felii. Acoperă totul cu ouăle bătute bine cu laptele.
Lasă la cuptor aproximativ 40 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here