Municipalitatea, iepuraşul familiilor nevoiaşe

506

În acest an, 60 de familii nevoiaşe din municipiul nostru au primit pachete de Paşti de la Primăria Târgu-Jiu. Valoarea fiecărui pachet a fost 200 de lei. Municipalitate le-a oferit târgujienilor cu o situaţiei financiară delicată alimente tradiţionale şi de bază, pentru Sărbătorile Pascale.

Spiritul Sărbătorilor Pascale va fi simţit şi de târgujienii care au o situaţie materială precară. Acest lucru este posibil datorită împlicării Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Şi în acest an, municipalitatea a ajuns la familiile nevoiaşe, prin intermediul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS). Au fost oferite 60 de pachete cu alimente tradiţionale şi de bază, valoarea fiecărui pachet fiind 200 de lei. „Încercăm de fiecare dată, cât de mult putem, să venim în ajutorul acestor familii. Asta ar trebui să facem cu toţii, să îi ajutăm pentru că au nevoie de noi, să ne mobilizăm pentru că astfel de acţiuni te fac să te simţi mai bun. Sunt oameni care au nevoie de noi. Anul acesta 60 de familii primesc acest sprijin din partea noastră, iar valoarea pachetului este de aproximativ 200 de lei şi conţine alimente de bază necesare pentru masa festivă de Paşte”, a menţionat Iulia Vână, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.
caz social 3Târgujienii care au beneficiat de aceste pachete de Paşti au fost deosebit de mulţimiţi de gestul făcut de municipalitate. „Suntem foarte mulţumiţi că am fost ajutaţi ce aceşti oameni de credinţă. Să ne ajute Dumnezeu să mergem mai departe cu greutăţile care ni le oferă. Pe masa de Paşte o să punem ce ne-a adus acum, ne ajută foarte mult pentru că am un venit de doar 610 lei, salariu de  asistent persoanal pentru fiica mea. Cu ăştia ne luptăm să facem nişte condiţii decente pentru fete.  Am lucrat în aeronautică, am venit în Târgu-Jiu, am lucrat la CPL. De 7 ani nu mai lucrez, iar acum sunt asistent personal la a mică. Nu pot să mai lucrez pentru că sunt asistent personal, nu îmi permite legea că trebuie să stau mereu cu ea. Gândiţi-vă că noi trebuie să cumpărăm lunar mai mult de un bax de pampers, ne trebuie şi medicamentele, şi au  fost cazuri când nu am avut să i le cumpărăm  şi am amânat ca să putem să supravieţuim. Cu cheltuielile care sunt dacă ne mai rămân lunar 5 lei pentru mâncare. Ne împrumutăm şi apoi dăm înapoi, alte condiţii nu avem”, a declarat Sevaste Ciobanu, de 57 de ani.
Tot cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Primăria Muncipiului Târgu-Jiu a oferit şi tichete sociale cetăţenilor cu venituri sub 300 de lei pe membru de familie; au fost depuse 500 de cereri de la familiile nevoiaşe, în total oferindu-se în jur de 1.800 de tichete, în valoare de 20 de lei fiecare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here