Multe necazuri din viața de zi cu zi a oamenilor le aduc politicienii

1204

Iată-ne în plină campanie electorală și partidele politice își trimit iarăși candidații la cerșit de voturi, evident ca într-o atmosferă de circ jenant și cu tolba plină de minciuni gogonate, ,,credibile” doar pentru naivii care mușcă de fiecare dată din nada unor demagogi incurabili, adesea proveniți din aceleași ,,ciorbe reîncălzite” și servite cu un gust acru-amar în spațiul public. Altfel cum să caracterizezi politikia românească pe scena căreia se confruntă pentru interese meschine tot felul de clanuri și partide și care de peste 30 de ani încoace, indiferent de ,,vopsea” și camuflaj, zică-se de dreapta, de stânga și din oricare alte direcții întortocheate, bănuite și nebănuite de căile domnului, nu au făcut altceva decât să devalizeze și să distrugă tot ceea ce a însemnat patrimoniul național? În special în privința resurselor naturale, economiei, fondului agricol și forestier ale României, înstrăinându-le pe nimic prin jocuri mârșave diferitelor grupuri de interese oculte din afara granițelor țării.
Altfel spus, într-un fel sau altul, toți politicienii care după decembrie ‘89 au ajuns la conducerea și guvernarea țării poartă vina deopotrivă, iar din acest motiv compromiterea lor este totală. După cum la fel de adevarată este credulitatea multora dintre ,,poporiști”, obișnuiți probabil cu răul indus de-a lungul timpului în gena românească de către cei care, venind dinspre toate zările lumii să ne supună și să ne asuprească. S-a uitat din nefericire ce înseamnă demnitate națională și se acceptă mereu dominația umilitoare a ,,tătucilor și părinți străini veniți pe aici din vremurile de barbarie”, adesea trădându-se țara, neamul și părinții adevărați, cu sânge românesc. O dovedesc, din păcate și de peste 30 de ani încoace, când puși să separe răul de bine, preferă mai bine să arunce grâul pentru a rămâne cu tăciunea și neghina. Altfel cum se explică că în mai toate campaniile electorale sunt preferați la urnele de vot cei care devin rapid stăpânii românilor și slugile străinilor, adică alegând tot felul de samsari politici, fără ideologii, convingeri și principii, ci doar interese viclene și apucături josnice de îmbogățiri necinstite și nemăsurate. Practic, de atâția amari de ani astfel de așa-ziși politicieni nu fac altceva decât să-și bată joc și să-i umilească pe români, constatări clar dovedite și acum cu ocazia campaniilor electorale pentru alegerile locale și parlamentare. Te uiți la ei cum mișună peste tot și se bălăcesc în cel mai vulgar limbaj și comportament uman incalificabil, uitând că înainte de toate trebuie să fie buni români și oameni civilizați. Mulți dintre candidați provin chiar din rândul celor certați cu legea, din rândul lumii interlope, a impostorilor, alții sunt mână-n mână cu infractorii și au condamnări sau dosare penale în justiție, tot aici își fac loc o serie de indivizi agramați și inculți, de asemenea, traseiști și trădători de meserie, ș.a.m.d. Și din păcate, încă o observație asupra unui alt fenomen, al unui paradox ciudat, anume că: ..dacă îi dai românului, te înjură, însă dacă îi iei tace, ba chiar mai mult; dacă stăpânul îl face servitor la prăvălie, atunci îi pupă și picioarele peste tot, de atâta mulțumire”. Sau altfel spus, ne merităm soarta, lăsându-ne duși de nas și pe mâna unor personaje stranii, cu apucături și afaceri oneroase, dar care lasă de izbeliște interesele țării și în urma lor haos și dezorganizare, dezbinare și dezastru.
Dar să revenim la ceea ce se întâmplă în prezent, evident cu referire la campania electorală pentru alegerile locale și parlamentare, derulată, după cum se poate observa, într-un moment deloc potrivit, cauzat de această ucigătoare pandemie cu Covid-19. Un virus încă nedibuit în lumea medicală și cu atât mai grav cu cât acest guvern tembel, pseudoliberal, ne dovedește a fi incapabil și total depășit de situație, avându-l alături și pe ,,Imperatorul“ de la Cotroceni, așezat pe aceeași scară ,,valorică” a incompetenței și a bătutului joc de români. Pentru că astfel de profitori politici doar pozează îngrijorarea față de sănătatea românilor, în schimb toți codoșii ei aleargă după ciolanul puterii, nepăsându-le de ceea ce s-ar putea întâmpla cu viața oamenilor. Acum, când fiecare dintre noi gândim cu spaimă la inevitabila extindere în masă a perfidei pandemii, KWI și ai lui nu-și doresc altceva decât alegeri și dobândirea unei puteri absolute, forțând punerea în mișcare la la vot și într-un spațiu public neprotejat milioane de români. După cum și chiar mai gravă rămâne problema începerii noului an școlar, în aceleași condiții de improvizații, incertitudini și nesiguranță care planează ca un nor negru în desfășurarea activităților școlare și fără îndoială cu riscuri majore pentru sănătatea elevilor, personalului didactic și nu numai.
Așadar, trecem și trăim zile de foc în România, devenită de o vreme încoace și o republică anarho-interlopă, cu clanuri de tot felul care practică răpirile și traficul de persoane sau de organe, violențele și crimele de stradă, apoi grupările mafiote care controlează tăierea pădurilor, contrabanda cu cereale, cu țigări și trafic de droguri etc. După cum poți să nu observi cu o mare îngrijorare ,,frăția” unor astfel de indivizi și grupări de crimă organizată cu reprezentanți la vârf din MAI, deși una dintre temele ,,fierbinți” ale programului de guvernare al PNL – K. W. Iohannis, adoptat încă din octombrie 2019 este tocmai combaterea crimei organizate, traficului de persoane și corupției? Dar, așa cum le este obiceiul, palavragii cârmuitori de la palatele Cotroceni și Victoria aruncă vina incompetenței lor în ograda altora, principala lor preocupare fiind fără îndoială grăbirea alegerilor locale și parlamentare, indiferent care vor fi pericolele momentului asupra sănătății și vieții românilor. Pentru că ei își doresc neapărat puterea și se folosesc de tot felul de trucuri și intrigi electorale, incitând și celelalte formațiuni politice care la rândul lor sunt compromise și lipsite de încredere în fața oamenilor, evident datorită dezastrelor provocate țării de-a lungul celor peste 30 de ani de eșec al pseudo-democrației românești. Sau mai exact, cum s-a obișnuit să se vorbească în popor, anume că: ,,toate partidele și balamalele lor politice sunt aceeași mare mizerie. Mai mult decât atât, acestea sunt ,,caste” fără ideologii și închise pentru oamenii valoroși și cinstiți pentru țara lor, referindu-ne, în primul rând, la tineri care vor cu totul altceva, o altfel de politică și deconectați de la metehnele toxice ale actualei clase politice. Numai că ,,vechiturile politruce” care au făcut atâta rău României, se încăpățânează și nu cedează, folosindu-se, după cum spuneam, de tot felul de matrapazlâcuri în campaniile electorale, dar și în viața de toate zilele, pentru a rămâne mereu și cât mai aproape de ,,borcanul cu miere” al puterii.
Și iată, cum vor să ne dovedească și în această campanie electorală că merită calificativul ,,elogios” de bișnițari politici acordat de ceva vreme de către poporimea României ,,lucrului bine făcut” al prestidigitatorului de la Cotroceni, la rândul său un demn și nedorit urmaș al cârcotelnicului – simbol, distrugător de țară, alias Traian Băsescu. Altfel spus, fiind în plină campanie electorală curg iarăși scenariile celor care candidează, cea mai mare parte dintre ei cu aceleași discursuri și promisiuni parodice, reluate încă de pe vremea când românului naiv din fire, care credea că luminița de la capătul tunelului va deveni lumina fericirii și a vieții pe pământ fără supărare. Așadar, a început bălăceala în spațiul public, curg în voie minciunile gogonate de genul: ,,voi face absolut totul…”, ,,mă voi implica personal în rezolvarea…”, ,,vom face mai mult și mai bine decât au făcut-o cei dinainte…” etc. Pentru a fi și mai ,,convingători” unii față de alții, își completează meniul electoral cu incidente de tot felul, cu jigniri mitocănești, bătăi la vedere cu ,,dușmanul de clasă”, dar și cu zâmbet machiavellic, strângând în brațe amărăștenii care pun botul la astfel de prefăcătorii viclene. Iar, dacă omul de rând în amărăciunea lui, mai primește și o plasă cu tot felul de mărunțișuri fără valoare și trebuințe, atunci totul este în regulă și momeala electorală a fost servită. Cu totul jenant, pentru că reîntorcându-ne cu privirea în urmă o să vedem că mulți dintre demagogii de azi sunt aceiași, sau de genul demagogilor de acum patru și mai mulți ani, când promiteau aceleași proiecte și investiții mărețe pentru toate necesitățile societății în care ne purtăm amarul vieții de zi cu zi.
Altfel spus, după prosteala unor astfel de politruci care candidează și la aceste alegeri, peste tot în țară va curge numai lapte și miere, România va fi împânzită de autostrăzi și drumuri moderne, vor apărea ca și ciupercile după ploaie grădinițe și școli noi, spitale și clinici, obiective culturale, îmbunătățiri rapide ale mediului ambient, parcuri și amenajări peisagistice și de agrement la cele mai înalte standarde de civilizație, locuințe sociale și, nu în ultimul rând, oportunități ,,la cheie” oferite marilor investitori și bineînțeles crearea unui număr mare a locurilor de muncă, ș.a.m.d. Numai că din păcate, viața ne-a dovedit de fiecare dată contrariul, pentru că imediat după fiecare campanie electorală aleșii neamului se îmbolnăvesc de amnezie cruntă și cu surprize neplăcute, dispar brusc și promisiunile făcute, necazurile și grijile revin în suferințele oamenilor, iar România, din pricina indolenței și incompetenței unor astfel de netrebuiți, va rămâne în continuare tot mai săracă, ajunsă la sapă de lemn. Și iată, ca o ironie a soartei, cât sunt de prezente și astăzi versurile lui M. Eminescu, care nemulțumit de nedreptățile acelor vremuri și într-un moment de inspirație scria: ,,…Fonfii și flecarii, găgăuții și gușații/ Bâlbâiți cu gura strâmbă sunt stăpânii acestei nații”…!
În fine, nu putem să încheiem succinta noastră constatare privind necazurile pe care mulți dintre politicieni și mai ales partidele lor le aduc oamenilor, reamintind, bunăoară o singură mostră înșelătoare, anume ce promiteau actualii guvernanți referitor la sprijinul logistic și financiar acordat unităților de învățământ pentru începerea în condiții cât de cât normale a anului școlar. Pentru ca acum, să asistăm în sistem la un haos total și la o stare de spirit de îngrijorare maximă, dominată și de revolta elevilor, cadrelor didactice și părinților. Pentru că, dincolo de lipsa tabletelor și accesului la internet, a manualelor și a spațiilor de școlarizare, adecvate la astfel de condiții vitrege, ș.a.m.d, să constatăm și o evidentă nesiguranță sanitară, ceea ce poate să determine multiple drame, atât în fiecare unitate școlară, cât și la nivel național. Practic, sute de mii de copii vor fi lipsiți de accesul la învățătură și educație, în timp ce iresponsabilii și mincinoșii care conduc și guvernează țara în astfel de momente nefericite, după șase luni de promisiuni și propagandă electorală ticăloasă, să se spele acum pe mâini și să arunce toată răspunderea desfășurării procesului de învățământ pe seama autorităților locale și a directorilor de școli. Adică un monstruos comportament de partea unor astfel de politicieni, cărora mulți români le-au dat mandat să diriguiască cât mai bine treburile țării, dar în schimb, egoismul, nepriceperea, și mai ales nepăsarea față de interesele țării și poporului român, nu fac altceva decât să-i descalifice, în primul rând, ca oameni, de bună simțire, onestitate și credință. Acum, noile alegeri vor însemna încă un joc al soartei pentru România. Dacă va fi ceva mai bine, la fel, sau poate și mai rău, atât pentru țară, cât și pentru fiecare în parte, rămâne de văzut, dar în primul rând, aproape totul va depinde de cei care încă se mai încumetă să meargă la vot după atâtea dezamăgiri din partea actualei clase politice.
După cum va trebui să-și spună cuvântul logica și puterea fiecăruia dintre noi de a gândi și înțelege cu mintea limpede pe cine și unde punem ștampila la vot. Altfel…?
DEȘTEAPTĂ-TE, ROMÂNE!
PROF. VASILE IROD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here