MRU face alergie la penali, dar este apropiat de Dian Popescu

342

Aflat în Gorj într-o vizită electorală, Mihai Răzvan Ungureanu(MRU), preşedintele Forţei Civice, a taxat liberalii, dar şi social-democraţii atât pentru felul cum îşi fac campanie electorală, cât şi pentru că, cei din urmă, au uitat că au fost la Putere. Ungureanu l-a criticat acid, în acest context, pe Crin Antonescu, dar nu l-a slăbit nici pe Victor Ponta pe care l-a “invidiat” pentru că a adus membrii Guvernului în Gorj pentru a-l susţine electoral pe Mihnea Costoiu. Din ecuaţia celor criticaţi, MRU l-a scos doar pe senatorul Dian Popescu, care, în opinia acestuia, nu e la fel de liberal ca şeful PNL. În mod ciudat, MRU l-a ocolit cu criticile pe Dian asta după ce fostul premier a avut grijă să spună că nu îi plac penalii, Forţa Civică fiind un partid în care membrii cu dosare penale nu au ce căuta.

MRU este apropiat lui Dian Popescu, şeful PNL Gorj, trimis în judecată pentru dare de mită în dosarul privind faptele de corupţie de la Primăria Peştişani. Ştiind însă prea puţin despre trecutul penal al lui Dian Popescu, Ungureanu i-a luat apărarea, ieri, colegului său senator, când l-a blamat pe Crin Antonescu pe care l-a comparat cu un peştişor într-un acvariu care uită, în captivitate, că nu se află în mare.
MRU 1“Aşa şi peneliştii, Antonescu nu toţi, Dian Popescu mai puţin, că este mai puţin penelist, el este coleg cu mine şi atât”, a declarat Ungureanu, legat de şeful PNL şi cel al PNL Gorj.
Întrebat de presă de ce îi ia apărarea lui Dian Popescu, care este trimis în judecată pentru dare de mită, Ungureanu a încercat să dreagă busuiocul. “Eu ştiu că este sub cercetare, nu a fost condamnat.. El este coleg cu mine, senator, prietenul meu nu este, că prietenii mei sunt puţini şi înseamnă altceva”, a spus, vizibil încurcat, MRU.
În ce îl priveşte pe Antonescu, MRU este convins că după alegeri şeful PNL ar urma să fie luat de guler de liberali, şi posibil înlocuit cu Călin Popescu Tăriceanu. În ce priveşte votul dat Forţei Civice, MRU consideră că acesta nu este un vot pierdut, cum ar fi menţionat Antonescu, pierdut fiind, în opinia lui Ungureanu, votul dat la europarlamentare PNL-ului. “Un vot pierdut şi compromis este pentru PNL nu pentru Forţa Civică”, a subliniat MRU, considerând că redistribuirea voturilor partidelor mici nu ar întregi mandatele PNL-ului.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here