Motorul autogrederului Primăriei Berlești, sub sechestru în plină iarnă, pentru plata unor lucrări dubioase de ignifugare

863

Primăria Berlești este executată silit de la jumătatea anului trecut, după ce o firmă, care a realizat lucrări de ignifugare a unității administrativ teritoriale, pe timpul mandatului fostei primărițe, a dat instituția în judecată pentru neplata serviciilor prestate în ianuarie 2016. Primarul Iulian Berlescu a refuzat să facă însă plata acestor lucrări, motivând că cele două contracte încheiate cu SC MIRALIFLAM IMPEX SRL, de fosta primăriță Maria Dumitrașcu, ar fi destul de dubioase, atât contractele, cât și facturile având date care nu concordă cu realitatea. În ciuda expertizelor făcute în cauză, firma reclamantă a câștigat anul trecut procesul, a executat primăria și și-a făcut parte dintr-un utilaj cu o valoare de peste 100.000 de lei. În prezent, motorul autogrederului primăriei este poprit și are șanse să fie scos la vânzare anul acesta, dacă UAT-ul nu își achită datoria de aproape 40.000 de lei către SRL-ul respectiv.

Lucrarea de ignifugare a primăriei s-a realizat în ianuarie 2016, în ultimele luni de mandat ale primarului Maria Dumitrașcu.
Contractele poartă însă unele erori, care nu ridică doar semne de întrebare pentru cel ajuns la conducere în iunie 2016, cu atât mai mult cu cât unul dintre acte are trecut la beneficiar, în loc de Primăria Berlești, tocmai “Complexul recreațional și de integrare socioprofesională pentru persoane cu dizabilități” din Sf. Andrei.
Investiția nu a fost nici recepționată. Din aceste motive, primarul comunei Iulian Berlescu a refuzat să plătească debitul solicitat de firma prestatoare, considerând că investiția este suspicioasă și ilegală, atâta timp cât contractele sunt încheiate de fosta primăriță PSD, Maria Dumitrașcu.

Executare silită
Acest fapt a atras însă un proces, urmat de încă două, dar toate pierdute de Primăria Berlești, anul trecut. Firma prestatoare a obținut astfel aproape 40.000 de lei de la instituția condusă de primarul PNL, Iulian Berlescu, dar edilul tot nu a vrut să pună însă în aplicare sentința judecătorească definitivă, motiv pentru care societatea a apelat la un executor, obținând executarea silită a instituției la jumătatea anului trecut.
Pentru plata datoriei, pe unul dintre utilajele primăriei s-a pus sechestru, firma care a cerut sechestrul fiind interesată nu de conturile primăriei, ci de motorul autogrederului instituției.
Primarul Berlescu a declarat, ieri, pentru Gorjeanul că, din fericire, poate folosi utilajul respectiv, dar nu se știe până când.Edilul a anunțat că în acest an va trebui să plătească debitul, chiar dacă și acum crede că prestația ar fi fost, parțial, fictivă.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here