Motivul pentru care Pavel renunță la primărie: ”Nu mai candidez, pentru că aș câștiga iar”

735

După al treilea mandat de primar al comunei Peștișani, Florin Pavel a luat decizia de a se retrage complet, din viața publică și politică. Acesta a acceptat să facă declarații, în exclusivitate pentru Gorjeanul, înainte de ultimul termen al procesului de la instanța supremă. Aflat de două luni în concediu medical, edilul-șef a revenit, ieri, la serviciu. ”Am început miercuri activitatea, pentru a merge la Craiova, pentru un contract de finanțare, dar cred că reintru în medical. E un proiect pentru drumul Peștișani-Hobița, pe care l-am depus în octombrie, anul trecut și am obținut finanțare. Numai eu pot să semnez, pentru că sunt reprezentatul legal. Se semnează contractul de finanțare, în valoare de un million euro, fără TVA. Sunt de două luni în medical, mai stau că m-am obișnuit. Am făcut o pneumonie, opt zile prin Reanimare. Sunt în recuperare, de abia au vrut doctorii acum să-mi întrerupă medicalul. E o răceală, toți medicii mi-au spus că e pe stres scăderea imunității. Am fost la spital în Târgu-Jiu, trei săptămâni am fost internat”, a precizat Florin Pavel.

”Îmi reproșez că mi-a venit mie să mă fac primar”
Pe 14 martie, primarul a fost așteptat la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în fața completului de cinci judecători, pentru a fi audiat, însă acesta a lipsit motivat. ”Nu am putut fi audiat la termenul din 14 martie, la instanța supremă, pentru că eram în spital. Atunci trebuia să mă audieze și pe mine. Am fost destul de slăbit la ultimul termen. Îmi era frică, m-am gândit că nu rezist. După ce am semnat declarația, care a durat vreo două ore, eram alb ca varul. Problema este că obosesc și când vorbesc, mai ales după două ore de stat în picioare și vorbit, normal că m-a afectat”, a spus edilul-șef. Pe 11 aprilie însă a dat declarații, instanța acordând un ultim termen ”în vederea depunerii de înscrisuri de către apelanții intimați inculpati Pavel Ion Florin și Floarea Radu Dan”. Pe 9 mai va fi ultima înfățișare. ”Nu va fi verdictul pe 9 mai. Atunci va fi ultimul termen, în care ar trebui să se judece. Până acum au fost declarații, de acum se intră în stare de judecată. Urmează pronunțarea, care va fi definitivă la completul de 5. Mă aștept la mai bine decât la prima. Corectă ar fi achitarea, dar nici nu mă aștept la asta, pentru că după nouă luni de arest preventiv, e cam greu să se întâmple asta. Consider în continuare că am plătit exact pentru lucrările efectuate. Nu s-a plătit mai mult, pentru că sunt deja expertize, inclusiv extrajudiciare, care dovedesc faptul că nu s-a plătit în plus. Nu s-a mai acceptat altă expertiză. Am să-mi reproșez faptul că mi-a venit mie așa să mă fac primar. Este greșeala vieții, tocmai de aceea m-am retras complet din ceea ce înseamnă și politică, și din orice alte chestii care sunt niște mari tâmpenii. Nu mai candidez, pentru că aș câștiga iar. Acum îmi ține locul viceprimarul Cornel Rădulescu. Cea mai importantă e sănătatea, că restul le duci”, a mai declarat primarul comunei Peștișani.
Dosarul supranumit ”Lotul Peștișani” vizează infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu în formă calificată, neglijenţă în serviciu, luare de mită, dare de mită, falsul material în înscrisuri oficiale, falsul în înscrisuri sub semnătură privată și uzul de fals. Prima instanță a decis ca Dian Popescu, colegul său de dosar, să fie condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, suspiciunea fiind că firma sa ar fi încasat ilegal 154.000 de lei de la Primăria Peştişani, pentru lucrări care nu ar fi fost executate. Florin Pavel a primit trei ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu în formă calificată şi 30.000 de lei amendă penală pentru neglijenţă în serviciu. Și fratele senatorului, Gabriel Popescu, a primit cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate. Cercetările au vizat modul în care Primăria Peştişani a început lucrările de modernizare a unei baze şcolare cu firma lui Radu Dan Floarea şi realizarea unui stadion de către firma fraților Popescu.
Afaceristul Radu Dan Floarea a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Procurorii au stabilit că autorităţile locale ar fi achitat sume importante pentru lucrări care nu ar fi fost efectuate. Pavel mai este acuzat și că ar fi implicat primăria într-o afacere dubioasă, privind un contract de cesiune de creanţă între două persoane fizice. Nicolae Isar, fost diriginte de şantier la firma lui Dan Radu Floarea, a fost şi el găsit vinovat, fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale. În același dosar, instanţa supremă l-a achitat pe fostul secretar general adjunct în Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu, pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu în formă calificată.
Loredana Fîciu

7 COMENTARII

  1. Esti rusinea comunei, primare, alaturi de prietenul tau care te-a bagat la puscarie Nicolcioiu Nicolae ! Amandoi ati vandut pnl-ul lui Pigui care va controleaza ca pe niste roboti. Amandoi ati nenorocit comuna asta. V-ati intrebat, idiotilor, pe unde mai frecati menta daca alcoolistul asta nu iese primar?

  2. Ba nebunule, tu te auzi ce vorbesti??? Cine dracu te-ar mai vota ma pe tine??? Vad ca ai ramas rau din puscarie, ai luat-o rau pe aratura. Pe cine crezi ca mai prostestii cu minciunile tale ba perversule??? Sa-ti fie rusine ba ordinaruleeeeeee!!!!!!!!!!

  3. Pavele numai face acum pe victima si nu ne mai aburi ca tot un hot nenorocit esti, aia la Rahova te primesc si asa bolnav cum zici tu. Greseala vietii tale este ca te-ai apucat de furat si nu te-ai mai gandit decat la tine, ai inteles mai penalule???

  4. Ar trebui să-ți reproşezi că ai devenit sluga lui Pigui şi fraierul lui Nicolcioiu, că ți-ai bătut joc de oamenii care te-au susținut şi au crezut în tine şi ar mai trebui să-ți fie ruşine ,domn primar !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here