Moş Crăciun studenţesc, în vizită la familiile nevoiaşe

426

cadouri de la studenti (4)Zece familii cu posibilităţi materiale reduse, din Târgu – Jiu, au primit cadouri de la tinerii din cadrul Ligii Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” (LSUCB) din Târgu – Jiu.

Studenţii le-au oferit un strop de bucurie, împreună cu pachete care conţineau alimente, dulciuri şi jucării pentru familiile cu copii mici.

Pentru a face un gest frumos, tinerii au strâns aproximativ 11 milioane de lei vechi din care au cumpărat alimente pentru 10 pachete. O mare parte din aceşti bani au fost oferiţi de către Banca Comercială Română, filiala Gorj, iar restul au fost donaţi de către studenţi. Din aceşti bani au fost cumpărate cam toate alimentele de care are nevoie un om pentru masa de Crăciun, de la produse din carne, la cozonaci, fructe şi suc. Potrivit Ramonei Popescu, preşedinta LSUCB Târgu – Jiu, banii au fost strânşi din dorinţa de a face un gest frumos în prag de sărbători. Cele zece familii care au primit cadouri au fost alese cu ajutorul angajaţilor de la Protecţia Socială şi nu ştiau că vor fi vizitaţi de Moş Crăciun, aşa că surpriza a fost cu atât mai mare.
Un ajutor nesperat
Oamenii s-au bucurat că vor avea, în sfârşit, ce să pună pe masă de Sărbători. Un pachet a avut o cadouri de la studenti (5)valoare de aproximativ 100 de lei şi a conţinut ulei, zahăr, făină, orez, salam, cârnaţi, cozonaci, suc, dulciuri, margarină, carne şi fructe. Cei care s-au bucurat cel mai mult, însă, au fost copiii, încântaţi de faptul că Moş Crăciun şi-a făcut apariţia şi le-a adus şi jucării. Primii la care au mers studenţii sunt membrii unei familii care locuiesc în cartierul 9 Mai. „Locuiesc împreună cu soţia şi cu cele două fiice, ambele cu probleme de handicap. Cea mică, de 3 ani, are probleme locomotorii iar cealaltă, de 23 de ani, probleme psihice”, a început povestea unul dintre cei cărora studenţii le-au trecut pragul. Fericită peste măsură de faptul că l-a văzut pe Moş Crăciun chiar în casa sa, fetiţa de 3 ani a spus chiar şi o poezie.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here