Mornea, liber să plece acasă!

565

Din nou răsturnare de situație în ancheta ce vizează elucidarea împrejurărilor în care s-a produs pe 2 decembrie moartea unui localnic din satul Socu, comuna Bărbătești. Principalul suspect pe care anchetatorii îl aveau după gratii și care era considerat responsabil de moartea lui Dan Cojocaru a plecat aseară acasă, omul fiind lăsat în libertate din lipsă de probe. Constantin Mornea, arătat cu degetul și încătușat după ce a ajutat la înmormântarea vecinului său, a obținut vinerea trecută câștig de cauză la Tribunalul Gorj, asta la numai o zi după ce Curtea de Apel Craiova admisese mandatul de 30 de zile emis anterior de instanța de la Târgu Jiu.
La procesul de vineri nici măcar procurorii nu au mai cerut arestarea acestuia și, ca urmare, ieri, când au expirat cele 48 de ore în care decizia instanței putea fi contestată legal, Mornea a fost lăsat să meargă acasă, fiind scos de pe lista suspecților. El a trecut cu brio proba detectorului de minciuni, în timp ce nevasta lui Dan Cojocaru a picat, dovedindu-se că a mințit. De altfel, pe parcursul cercetărilor femeia și-a schimbat declarațiile de la o oră la alta, ducându-i pe anchetatori pe piste false, una dintre acestea fiind și cea care îl viza pe Mornea. Bărbatul se plânge însă de faptul că nu i-au fost luate în calcul dovezile care îi dovedeau vinovăția, mult prea târziu, după ce a stat o săptămână după gratii anchetatorii dându-și seama că au arestat pe cine nu trebuia.
„Nu mi s-a luat în calcul nimic, nimic, nimic. Au spus că am avut contact sexual cu ea (n.r. – nevasta mortului), iar eu am cerut să se ia probe și să i se ia și ei, că ea e o jegoasă, o nespălată, o bețivancă, dar ei nu au vrut nimic. Aveam pe mine aceleași haine pe care le am și acum în plasă în mașină și le-am cerut să ia probe de pe ele, să vadă dacă e sânge, ceva, și ei nimic, nimic. Au dat cu mine în arest și am stat acum peste 200 de ore nevinovat. În anul 2014 mie Justiția nu mi-a făcut dreptate. Dreptate mi-am făcut eu cu Dumnezeu. Pe mine Justiția m-a înfundat”, spunea aseară Mornea, la ieșirea din arest el fiind așteptat de membrii familiei, cei care l-au crezut mereu nevinovat pentru că știau că în seara crimei a fost acasă, lângă ei.
Din momentul arestării lui Mornea anchetatorii nu au mai comunicat nimic oficial despre mersul anchetei, răsturnarea de situație de la sfârșitul săptămânii fiind evident în defavoarea acestora. Rămâne însă de văzut dacă azi Parchetul sau Poliția vor exprima vreun punct de vedere oficial, Mornea nefiind singurul gorjean care în ultimii ani face pușcărie fără să fie vinovat. De altfel, în trecut, el a fost la închisoare, pe bune de data aceasta, fiind coleg de celulă pentru o perioadă cu Marcel Țundrea.
El se consideră acum un al doilea Țundrea de la Gorj, deși pe locul respectiv stau și alți gorjeni care și-au dovedit, cu greu, nevinovăția prin instanțe, dintre aceștia cel mai cunoscut fiind Constantin Mihail Igeanu, tânărul din Roșia de Amaradia închis timp de 9 luni fără să fi comis crima de care era acuzat, adevăratul criminal nefiind prins nici până în prezent.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here