Morega vs. Răuț, războiul declarațiilor de la ușa CEO

664

Schimbul de replici din mediul virtual dintre Ion Răuț, fostul șef de Resurse Umane al CEO, și directorul general al companiei Sorin Boza, în care a fost pomenit numele lui Dan Morega, șeful Institutului de Analize și Investigații Publice, l-a revoltat pe cel din urmă. Morega s-a supărat că Răuț l-a introdus aiurea în discuție și a răbufnit la adresa fostului salariat al CEO. Șeful IAIPP i-a reamintit, printre altele, lui Răuț că l-a ajutat de nenumărate ori, atât în viața personală cât și în cea profesională, fără a primi în schimb nici măcar respectul cuvenit.

,,Mă deranjează că Răuț mă introduce în discuții ca și cum aș fi pactizat cu Boza. Este securistul de modă veche care, mai târziu, îți bagă cuțitul în spate” a făcut public, ieri, Dan Morega. Președintele Institutului de Politici Publice crede că fostului său colaborator ”i s-a urcat la cap” și se introduce singur în probleme de natura eolienelor ca apoi să-l bage acolo, fără întrebări, chiar și pe el. Morega consideră că nu este obligația sa să calculeze impactul eolienelor asupra CEO, deși schimbul de replici dintre Răuț și Boza tocmai de la acest punct a pornit.
,,Eu consider că am terminat cu Răuț și nu am nimic cu el, dar atunci când îmi aduce mie acuze sau mă introduce pe mine în ecuații de care eu sunt străin nu pot să tac” a completat Morega, lăudând profitul CEO, în primele luni ale acestui an, sub conducerea lui Boza.
Răuț a explicat apoi că i-ar fi transmis, prin postarea sa de pe o rețea de socializare, doar o invitație de bun-simț lui Morega și a IAIPP de a verifica dacă este oportună o investiție cu eoliene pentru CEO, asta cu atât mai mult cu cât a văzut că președintele institutului apreciază activitatea managerului companiei. Acesta nu s-a gândit că institutul nu ar fi interesat de un astfel de subiect, explică Răuț, știut fiind că postarea celui din urmă a stârnit o replică a lui Sorin Boza care l-a apărat pe Morega în acest scandal preluat apoi de presa locală.
Răuț a menționat public, de asemenea, că, de 30 de ani cunoaște sistemul energetic și recunoaște că a fost susținut de Morega pentru a ajunge la cârma fostului Complex Energetic Turceni.
Conflictul artificial a fost stins apoi, părțile implicate dând semne că au alte priorități în ceea ce le privește.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here