Morega-Revoluția fiscală a PSD, un dezastru pentru mediul privat și pentru toți salariații

481

Transferul contribuțiilor de la angajator la angajat va duce la o revoluție, spune prof. Dan Morega, doctor în management, avertizând că PSD, dar mai precis Liviu Dragnea, greșește făcând modificările la Codul Fiscal, modificări care nemulțumesc pe toate planurile și au scos românii în stradă. Morega crede că modificările nu trebuie realizate, și dacă vor fi totuși făcute ele trebuie atacate la Curtea Constituțională de partidele de Opoziție.

“Ceea ce este surprinzător pentru oricine este că PSD-ul a făcut și face o serie de gafe prin liderul său, dictatorul Dragnea, care pe de o parte spune că a majorat salariile, pe de alta vine cu o serie de propuneri de modificare a Codului Fiscal care sunt inadmisibile și inacceptabile. Nu numai de agenții economici privați, cât și Consiliul Oamenilor de Afaceri, dar și cel al investitorilor, cel fiscal, care este pe lângă Guvern, sunt împotrivă, ultimul dând aviz negativ. Aviz negativ a dat și Consiliul Dezvoltării Economico Sociale, dar ei continuă în tâmpenia lor… Noroc cu acest Tudose, care amână de pe o zi pe alta luarea acestor măsuri, este într-un stand-by, el ține piept acestui tembel, care vrea să <> țara, să o distrugă”, a spus, revoltat, Morega. “Țara are împrumuturi, până în octombrie, de peste 10 miliarde euro. O sumă enormă. Este un pericol pentru țară pentru că aceste împrumuturi ridică gradul de îndatorare a țării față de PIB, de la 36% de când a venit PSD la guvernare, la 42,3%. Ne paște necazul pe care l-a avut Grecia, dacă se continuă cu astfel de măsuri netrebnice. Ăștia au cheltuit mai mult cu 9 miliarde de lei, față de cât aveau în programul lor. Vorbim de 2 miliarde euro cheltuiți, cu care se puteau face kilometri de autostradă, vagoane CFR, să se repare calea ferată care este într-un hal fără de hal, să se repare spitale ori să facă unele regionale, noi și moderne”, a completat profesorul.

“Oprirea lui Dragnea va fi făcută doar prin înlăturarea lui din fruntea PSD!”
Morega critică cheltuielile nejustificate făcute de actuala Guvernare și crede că Dragnea trebuie înlăturat de la șefia PSD, lăsat eventual la Camera Deputaților, deși nici funcția de acolo nu ar fi trebuit să o ocupe, deoarece are două dosare penale. ”Pesediștii au aruncat acești bani pe fereastră pur și simplu, deoarece ei au cheltuit banii prevăzuți în programul de guvernare și au mai cheltuit alți 9 miliarde de lei. Unde s-au dus, Dumnezeu cu mila.. Au mai luat încă 8 miliarde de la infrastructură. Cu 17 miliarde se puteau face autostrăzi și drumuri expres, deoarece suntem în coada clasamentului în Europa la acest capitol, țara nelegându-se în mod corect și modern nici către principalele regiuni. Toții banii s-au aruncat în consum. Suntem singura țară care a majorat salariile funcționarilor publici, am depășit cu valoarea salariilor și Ungaria și Bulgaria. Cine a mai pomenit în lumea asta ca privatul împovărat să susțină salariile funcționarilor pubici care au lefurile de 2-3 ori mai mari decât la privat”, a subliniat Morega cu speranța ca Dragnea să priceapă și să dea un pas înapoi.

Protestele sunt bune!
“Sper că Dragnea să înțeleagă că protestele vor continua. Oamenii ridică problema că această reformă, această revoluție fiscală este de fapt o răscoală. Se va ajunge la o revoluție când se vor trece contribuțiile de la angajator la angajat”, a conchis președintele Institutului de Analize și Investigații Publice avertizând că politica PSD nu mai este una socială, creșterile de prețuri distrugând percepția cetățenilor legat de doctrina acestui partid politic.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here