Morega reclamă distrugătorii CEO şi pe cei ai mişcării sindicale

589

Dan Morega, preşedintele Institutului de Analiză, Investigaţii şi Politici Publice, nu a putut să stea impasibil în faţa tensiunilor de care au parte, în aceste zile, angajaţii Complexului Energetic Oltenia şi liderii lor de sindicat, mai ales că administraţia face eforturi să rupă mişcarea sindicală din CEO şi să îşi creeze propriul sindicat majoritar. Asta, reclamă Morega, pentru că Laurenţiu Ciurel nu a putut să convingă toţi sindicaliştii că tăierea drepturilor este singura soluţie de scoatere financiară a Companiei la liman. Şeful IAIPP solicită, astfel, public, ca “dicatura lui Ciurel” să fie oprită, ca şi a “găştii pornite să distrugă mişcarea sindicală”. Morega le cere chiar şi liderilor PSD să intervină, deşi susţine că unii prin menţinerea actualului manager, participă şi ei la demolarea CEO.

“Opriţi dictatura lui Ciurel şi a găştii sale din distrugerea mişcării sindicale”, spune sus şi tare Dan Morega, menţionând că a fost asaltat de angajaţi ai CEO, care se plâng că nu mai rezistă în faţa numeroaselor şicane de care au parte, dacă nu pleacă genunchii în faţa “ciracilor” lui Ciurel. “Nu o dată am făcut analize pertinente, prin intermediul IAIPP, pe care le-am prezentat în conferinţe de presă pentru a ajunge la oameni prin intermediul mass-media, în care am prezentat o serie întreagă de abuzuri şi de ilegalităţi săvârşite de managerul aşa-zis privat, ţinut la cârmă de unii de la PSD. Am tot spus şi am ajuns să repet că, prin gaşca formată din ciraci fără coloană vertebrală, Ciurel a reuşit să aducă Compania într-o situaţie economică şi financiară de neînchipuit vreodată de cineva. Spun asta, deoarece nu numai eu, ci mulţi alţi gorjeni care au pregătire în domeniu, au subliniat că mineritul şi energia din Gorj se duce pe copcă, având cea mai proastă perioadă de la înfiinţare, adică de cinci decenii. Este de prisos să mai repet o parte din cele spuse, să mai spun despre risipa făcută la CEO totul culminând cu fel de fel de negocieri directe şi cu zeci de milioane de lei aruncaţi pe fereastră sau pentru a ajunge la acoliţii unora. Pot aminti, însă contractul cu Serbia, când sume importante de bani au ajuns să se scurgă către o firmă de apartament din Constanţa, deşii sumele respective puteau să rămână la CEO pentru că, nu degeaba, aici s-a creat o firmă de “import-export”, care ar fi putut participa la licitaţia organizată de sârbi”, a reamintit Morega.

,,Târâtoarele” vor să trăiască tot pe spinarea minerilor
Acesta a criticat, de asemenea, calitatea celor care au preferat să se lipească de Ciurel pentru a-i face managerului treburile nu tocmai curate, dar care au afectat şi afectează salariaţii CEO. “Este de ştiut că Ciurel s-a folosit de oameni de teapa lui Ion Răuţ şi de cea a lui Ion Ruşeţ ca să creeze sindicate de tipul SMEO, care sunt sub conducerea managerului CEO, lor adăugându-se sindicalişti de aceeaşi «calitate», adică Iovan, Nanu Mic sau Căldăruşe. Respectivii au ajuns în asemenea hal de descompunere morală sau sindicală, încât i-au subordonat pe mineri şi pe energeticieni proprilor lor interese, semnând un acord ilegal, totul pentru un pumn de firimituri”, a susţiniat şeful IAIPP. “Păcat că aceste târâtoare, care altădată au trăit de pe spinarea minerilor şi energeticienilor, au ajuns să mai aibă un cuvânt de spus în faţa celor care le-au oferit tot ce deţin în prezent. Unii au ajuns chiar să spioneze liderii de sindicat, în loc să creeze unitate între mineri în cadrul companiei, asta pentru un salariu de peste 10 mii lei, lunar. Totul are însă un scop, trasat de Ciurel, adică acela de a nu fi stabilitate în CEO, ca sub principul divide et impera liderii de sindicat să poată fi hărţuiţi şi băgaţi sub patrafirul lui Ciurel”, a completat Morega care îl consideră pe managerul CEO doar “un incompetent care a dus compania la un pas de insolvenţă”.
“Ciurel este doar un megaloman , un om faţă de care extrem de multe personalităţi ale Gorjului sunt uimite de modul despotic şi incompetent în care a condus CEO-ul, adică spre insolvenţă. Să nu uităm că astfel de declaraţii legate de situaţia CEO au fost făcute chiar de Ciurel”, a mai spus profesorul de management.

Preşedinte IAIPP, de partea lui Roşca, a lui Bădiţa şi a lui Mitrescu
În acest context, Morega i-a luat apărarea liderului de sindicat la la UMC Roşiuţa, Nelu Roşca. “Dovada celor afirmate este recenta demisie a liderului de sindicat, Nelu Roşca de la Roşiuţa, pe care respectivii îl ţineau, pur şi simplu, sub observaţie punându-l să semneze condica la începerea şi finalul programului, asta în departamentul lui Ruşeţ şi nicidecum să fie lăsat să activeze în comunitatea din Motru şi să se ocupe de activitatea de lider de sindicat în zona respectivă. Acelaşi comportament l-a avut şi faţă de Bădiţa şi l-a încercat şi cu Mitrescu pe care nu a reuşit şi nici nu va reuşi vreodată să-l îngenunchieze. De altfel, nici pe el, nici pe cei doi şi nici pe alţii nu vor reuşi aşa cum şi-ar dori mafia creată acum în sânul minerilor şi a energeticienilor. Asta deoarece, salariaţii au înţeles că dacă nu manifestă unitate în jurul liderilor de sindicat cu coloană vertebrala soarta lor va fi pieirea şi aruncarea acestora în stradă ca muritori de foame”, a conchis şeful IAIPP cerându-le liderilor PSD Gorj o reacţie după cele astfel spuse.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. La CEO se intampla acelasi fapt pe care l-a promovat si Caragea la IPJ Gorj. Acesta a distrus miscarea sindicala din politie ( vezi sindicatul SED LEX condus de Globasu) ca sa poata sa-si promoveze uneltele (penal) cu concursuri aranjate(fara adversari) in functii pe care sa-i controleze si sa-i asmuta impotriva politistilor care aveau coloana vertebrala si nu puteau fi clintiti din punct de vedere profesional (gen Globasu).
    In lupta lor de a se impune ca si conducatori (profesional sunt mediocri) pt obtinerea si folosirea spagilor ce decurg din aceste functii, isi folosesc „ciracii” sa impuna legea (omerta) pentru a distruge tot ce impune ca si principii o democratie autentica. Apropos de Globasu, cautatil domnule Parepa (are multe de spus) si clonati-l, aveti nevoie in minister de sute de oameni ca el, cinste acestui om cu coloana vertebrala, felicitari oriunde s-ar afla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here