Morega le indică liberalilor să-l evalueze până la demitere pe Dian Popescu

383

Independent politic, fostul deputat Dan Ilie Morega care a declarat ieri că nu se va mai întoarce niciodată în PNL, este mai mult ca niciodată interesat de soarta organizaţiei pe care a condus-o până în 2010. Morega susţine că filiala suferă o scădere vertiginoasă atât în ce priveşte capitalul electoral cât şi oamenii din acesta, PNL Gorj reuşind să obţină la localele din vara anului trecut doar 140 de consilieri deşi în 2008 avusese 181. Din acest motiv, Morega crede că adevăraţii liberali pot schimba acest dezastru care paşte PNL Gorj, evaluând activitatea preşedintelui Dian Popescu. Dacă rezultatul evaluării ce poate fi cerut şi de primarii PNL nu este bun, Dian ar putea fi cu uşurinţă demis din funcţie.

În cadrul unei conferinţe de presă, Dan Morega, a evaluat la rândul său organizaţia pe care a condus-o ani buni. Acesta a comparat rezultatele obţinute de PNL Gorj sub comanda sa şi cele avute acum sub Dian Popescu. Evaluarea făcută de Morega nu a fost una pozitivă, asta deoarece PNL Gorj a avut mai multe funcţii în urmă cu 5 ani, la nivel central dar şi la deconcentrate, organizaţii întregite şi membri mult mai mulţumiţi. Aceeaşi evaluare a indicat Morega, ar putea fi făcută şi de membrii PNL Gorj, care pe baza acesteia pot decide dacă îl mai susţin sau nu, în funcţia de preşedinte, pe Dian Popescu. Morega a subliniat că la evaluare ar trebui să se ia în calcul promisiunile făcute de Dian în momentul în care a fost ales preşedinte.
“Nici în 50% nu mai sunt organizaţii liberale locale. Acest lucru a început imediat după plecarea mea din partid. Niciodată nu mă voi întoarce la PNL, dar vreau să-i atenţionez pe cei care încă mai sunt de bună credinţă că partidul la Gorj nu va atinge mai mult de 9-10% maxim la următoarele alegeri locale. În 2008 la alegerile locale au fost 181 de consilieri locali, în 2012 au mai rămas 140 de consilieri. Încet, încet partidul ajunge în groapă la Gorj cu 14,05% procentele liberalilor din USL. Cert este că organizaţia judeţeană va ajunge de unde am luat-o eu”, a declarat fostul şef al PNL Gorj. “Am depus muncă în partidul asta, iar acum vine un individ ca Dian şi îşi bate joc de oamenii cu care am lucrat. Umblă numai după bani, dă târcoale cu alţii ca lupii la Complexul Oltenia, e bun numai să bage oamenii în puşcărie. Organizaţiile locale nu au activitate în teritoriu, aproape au fost absorbite de PSD”, a comentat Morega situaţia din PNL Gorj.

Telefoane de nemulţumire la adresa lui Dian
Morega a mai menţionat în conferinţa de presă că a fost sunat de mai mulţi membrii ai partidului care s-au plâns de activitatea lui Dian şi de faptul că nu îi promovează. Fostul liberal şef le-a dat dreptate reclamanţilor spunând că în opinia sa Dian Popescu îşi promovează politic doar partenerii de afaceri.
“A promis că o să ducă 500 de funcţionari la nivel central din Gorj, că o să avem un ministru, mai mulţi secretari de stat, când colo… nimic. Funcţionari publici nu-i capabil să pună nici măcar la nivelul judeţului Gorj. Aşa că eu chem organizaţiile locale să facă o analiză corectă, o treime din ele să-l schimbe pe acest individ şi să aibă o conducere pe care o merită”, a mai conchis Morega.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here