Morega le deschide ochii sindicaliștilor din USMO, legat de “spoliatorul” Condescu

576

Președintele Institutului de Analize Investigații și Politici Publice, Dan Ilie Morega, consideră că realegerea lui Marin Condescu în fruntea USMO ar fi o greșeală capitală pentru acestă structură sindicală, mai ales că liderul acesteia are încă serioase probleme penale, care ar trebui mai degrabă clarificate de instanțele de judecată și chiar de către anchetatori. În acest context, Morega le-a cerut sindicaliștilor din USMO să ia poziție și să împiedice repoziționarea lui Condescu la cârma Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia, deoarece spoliatorul Clubului Pandurii nu va aduce decât un “prejudiciu de imagine USMO”.

“Pentru USMO nu va fi nicio onoare că Marin Condescu va fi reales președinte aici, în fapt, repoziționarea acestuia la cârma acestei structuri sindicale nu va face decât să dezonoreze Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, dezonorată fiind și funcția pe care o ocupă acesta și la FNME. De fapt, Condescu dezonorează, prin prezență, de două ori, cunoscut fiind faptul că el a făcut parte din caracatița și mafia care, prin diverse mijloace, s-a înfruptat vârtos din fostele unități miniere și energetice, în frunte cu majoritatea foștilor directori ai SNLO și ai complexelor de la Turceni și Rovinari. Chiar nu își mai aduce aminte acest individ, care își arogă acum merite, de negocierile de zeci de milioane de euro fără licitații, de banii ce i-au fost încredințați direct pentru firmele lui sindicale și ale acoliților săi? Nu-i rușine acestui individ, după ce a spoliat mineritul și energia, să se dea, acum, drept salvator al CEO”, transmite, răspicat, Dan Morega, considerând că prin platforma “Salvați Oltenia” Condescu vrea să-l copieze, de fapt, pe Nicușor Dan cu Uniunea Salvați Bucureștiul(USB).

condescuVrea transparență
“Poate că, după vacanță, justiția până la urmă își va spune cuvântul și vor fi clarificate toate problemele pe care Condescu le are, nu numai pe rolul instanțelor de judecată, ci și în anchetă. Poate că, între timp, procurorii se autosesizează și cercetează și de unde a avut Condescu și amicul lui din Portugalia milioanele de euro cu care a împrumutat Clubul Pandurii, și ce datorie are, de fapt, clubul la acest individ. Asta, știut fiind faptul că în contabilitatea clublui, în 2014, când el era încă președintele acestuia, nu era înregistrată niciun fel de datorie a clubului față de acest individ lacom ca apoi, în urma controlului ANAF Gorj, de acum doi ani de zile, și a unei expertize contabile extrajudiciare, să se constate un prejudiciu total de 24 de miliarde de lei vechi. De asemenea, poate că Parchetul și DNA-ul va cerceta și faza cu mașinile luate în leasing, alte inginerii financiare ale cuplului Condescu-Berbecel, mai exact cât au luat ei și cât a fost parandărăt și multe alte nereguli care au fost constatate”, a completat Morega aducând în discuție și plățile în avans preferențiale și necuvenite, dar și operațiunile financiar-contabile neînsoțite de documente justificative marca “Condescu”.
Șeful IAIPP a mai întrebat, pe acestă cale, IPJ Gorj și Parchetul Județean care mai este stadiul cercetărilor care îl privesc pe Marin Condescu, cel ce se dorește reales iar în fruntea USMO. “Solicit public ca instituțiile de anchetă din Gorj să comunice public stadiul anchetelor care îl privesc pe Condescu”, a conchis Morega.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here