Morega, Iriza și Popeangă l-au interpelat pe premierul Cioloș în problema sediului CEO / „Societatea civilă din Gorj trebuie să facă grevă”

609

Dan Ilie Morega, șeful Institutului de Analiză și Investigații Publice, nu poate sta impasibil la demersul administrației CEO de a muta sediul companiei la București. Morega, susține că este de trei zile frământat de grijă, deoarece a realizat că mutarea sediului CEO la București nu este decât o “șmecherie catastrofală” care urmează iminent să afecteze Gorjul, în timp ce politicienii mai că nu fac nimic pentru a împiedica dezastrul care se anunță. Morega crede că numai societatea civilă din județ mai poate împiedica decizia fără pic de patriotism a Consiliului de Supraveghere a CEO, și asta printr-o grevă spontană de proporții care să-i facă pe guvernanți să întoarcă fața spre județul nostru. Șeful IAIPP anunță, de asemenea, că împreună cu parlamentarii Scarlat Iriza și Vasile Popeangă au întocmit o interpelare care ieri a ajuns și pe masa premierului Cioloș.

“Mutarea sediului CEO este o măsură extrem de negândită. Negândită sub raport al activității desfășurate în Gorj, deoarece aceasta are statut de centrală economică care este grefată într-un fel pe activitate de minerit și energie. Această companie nu are ce să caute nici pe Magheru, nici în sediul ICA, din Capitală, ci trebuie să funcționeze doar în Gorj pentru că aici se desfășoară activitatea sa. Aceste lucruri sunt cunoscute însă de acest Ciobotărică care este mare șmecher, nu doar șmecherică cum i-am spus inițial, de asta el și-a făcut o clică aici, în Gorj, de indivizi fără prea mult profesionalism la activ, aduși de la București, care au format aici o clică interesată doar să răspundă la comenzi și să nu se gândească deloc la locuitorii acestui județ”, a făcut public, ieri, Morega, anunțând totodată că nu a rămas impasibil la problema nou apărută. Acesta spune că a reacționat imediat și alături de deputații, Scarlat Iriza și Vasile Popeangă, au realizat un document, un fel de interpelare, care a ajuns la premierul Cioloș, în care se arată ce dezastru ar provoca noua mutare a sediului companiei și ce interese se ascund, de fapt, în spatele acestora.

Privatizarea majoritară a CEO!
“Ei sunt fără pic de patriotism, fără pic de naționalism. M-a stupefiat faptul că vor să transfere CEO la București ca să facă acolo tot felul de șmecherii, vor să facă acolo tot felul de abuzuri și ilegalități pentru că minerii și energeticienii se deplasează mai greu acolo pentru un miting. Pe mine unul mă doare sufletul să văd ce se întâmplă, lucruri incredibile care se petrec cu CEO”, a completat Morega, așteptând, în perioada imediată, o reacție de la vârful Guvernului.
Tot șeful IAIPP susține că prin acest ultim demers se arată intenția celor care conduc de a privatiza majoritar Complexul Oltenia. “Pentru că această companie mai are încă posibilități de a hrăni mafia și de face pe placul celor care au dispus, din afară, privatizarea companiei se trag aceste sfori. Mafia tehnocrată nu e străină..”, mai subliniază Morega.

“Să se ducă Mitrescu în Burkina Faso”!
Morega s-a arătat critic și la adresa liderului de sindicat Constantin Mitrescu, de la FNME, care a declarat public că nu îl interesează unde se mută sediul CEO, putând să îl ducă și în Burkina Faso, câtă vreme lucrurile merg bine pentru companie şi pentru salariaţi. “A spune Mitrescu că CEO se poate duce și în Burkina Faso este jenant! Să se ducă el acolo și să nu se mai întoarcă. Nu se poate să faci asemenea afirmații care au deranjat toți salariații CEO, de fapt pe toți gorjenii. Îmi pare rău că l-am susținut și pe el și pe cei de la FNME, eu cred că el nu gândește ca să poată spune așa ceva. Deoarece nu urmează salarii mai mari în CEO, ci alte disponibilizări 4000-5000, și alte decizii negative care vor pune această companie pe butuci”.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here