Morega îi vrea pe Teodorescu, Ionică, Costoiu, Ciocea și pe Câmpeanu pe lista parlamentarilor PSD

725

Fostul deputat Dan Morega, în prezent președinte al Institutului de Analiză și Investigații Publice(IAIPP), a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizate în sediul IAIPP de la Târgu-Jiu, pe cine consideră această structură pretabil pentru listele de candidați ai partidelor politice, la alegerile parlamentare din decembrie. Morega crede că PSD ar trebui să meargă, la scrutin, pe mâna unor primari valoroși și unor membrii care au deținut ori ocupă funcții de demnitate publică. În ceea ce privește, restul partidelor, Morega crede că și PNL, ALDE, dar și PMP trebuie să-și revizuiască listele și să nu pună în acestea persoanele pe care le-au anunțat, până acum, public.

Morega susține că IAIPP chiar le va face anticampanie candidaților anunțați deja de PSD, deoarece, susține acesta, sunt destui membrii buni în partid care pot reprezenta Gorjul în Parlamentul României. “Trebuie oameni noi. (..) Eu le-aș recomanda totuși social-democraților să se uite bine în ograda lor, deoarece pot fi parlamentari Radu Teodorescu, Bebe Ionică, Maioreanu, Costoiu, Adi Câmpeanu, Ciocea, Văcaru și mulți alții”, a spus șeful IAIPP, considerând că ar fi o greșeală imensă ca unul ca Laurențiu Ciurel, care a distrus CEO, să ajungă în lista respectivă.

Iriza senator, nu Barbu!
În ce îi privește pe liberali, Morega crede că Dan Vâlceanu trebuie să conducă lista de deputați, dar să fie urmat în aceasta de Marcel Romanescu și nu de Severus Militaru, care nu ar fi votat de mineri. Fostul deputat PNL subliniază că PNL-ul va greși imens prin susținerea lui Tudor Barbu drept senator, acesta menționând că printr-un efort comun, locul respectiv poate fi ocupat de ALDE, candidat fiind Scarlat Iriza. “Un eșec foarte mare va fi susținerea lui Barbu. Acesta are cu Gorjul ce am eu cu Harghita. Dar centrul poate face o surpriză și poate trimite la Gorj un alt «centraș»”, a spus Morega.

Muja, mai bun decât Dian
În ce privește candidații ALDE, Morega crede că în lista de deputați a acestui partid ar putea figura și vicele Muja, care ar fi chiar mai bun decât Dian Popescu. Ion Rușeț și Scarlat Iriza sunt alți candidați pretabili ai ALDE pentru lista de parlamentari. Situația nu este roz însă la PMP, chiar dacă partidul se bate cu PNL pentru un loc de deputat, la redistribuire.
“Băieții ăștia sunt într-o degringoladă totală. Plecarea lui Iriza și Popeangă a provocat pierderi, că vrem sau nu vrem. PMP are încă organizații slabe în județ. Unirea cu UNPR care a luat 3% la locale nu înseamnă o adunare cu 6 și ceva care se duce, în final, la 10 procente. În niciun caz..”, a mai spus președintele, care crede că PNL va lua două mandate de deputați, PMP poate tinde la unu, ALDE la un post de deputat și unul de senator, iar PSD la trei, două de deputat și unul de senator.
De cele mai multe ori, analizele lui Morega nu au dat greș, de altfel sondajul IAIPP a dat aproape exact procentul PMP la locale și evident câștigătorul scrutinului, PSD.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here