Morega, explicit în privința pierderilor de primari din PSD!

2474

Prorector ULIM, Dan Morega, totodată președinte al Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice, a explicat motivele pentru care numeroși primari ai PSD au părăsit formațiunea politică pentru PNL. Situația nu este roz nici la PSD Gorj, spune Morega, mai mulți primari plângându-i-se, personal, de lipsa de reacție a liderilor de partid la nevoile lor. Morega a vorbit și despre congresul on-line al PSD, dar și despre edilii din județul nostru care au asigurat un nou mandat.

Reporter: Cum vi se pare alegerea lui Marcel Ciolacu în fruntea PSD?
Dan Morega: Marcel Ciolacu este președintele legitim al PSD, după acel congres on-line. Aș vrea să spun, însă, că Marcel Ciolacu nu este cel mai potrivit și cel mai bun ca să fie președintele Partidului Social Democrat și să îl dezvolte. Asta deoarece el este un colaborator al serviciilor secrete, și în special al SRI-ului, iar, într-un cuvânt, este doar un papagal. Pentru că, dacă ne aducem aminte de Dragnea, acesta a numit miniștrii, pe președintele Camerei Deputaților, președinții de comisii și la Camera Deputaților și Senat. Ori Dragnea a avut nevoie de proști, nu a avut nevoie de oameni inteligenți, de profesioniști ca să meargă într-o direcție foarte bună sau bună cu țara. Dar iată că timpul trece, noi rămânem, în continuare de căruță, față de alte țări din UE, chiar și față de Bulgaria. În această țară, la Burgas, vin pe aeroport circa 21 de avioane, iar la mare vin câte 11-12 avioane cu turiști. La noi, la mare, vin 3-4 avioane pe săptămână, în timp ce, la bulgari, vin zilnic. Îți dai seama cum e la ei turismul. La noi turismul este omorât de Guvernul Orban, de guvernul liberal și de miniștrii puși, nu de Orban, că el a fost pus de Iohannis. Cel din urmă a numit tot, și miniștrii și premierul. Țara noastră este, în schimb, într-o stare jalnică. Ei, în loc să ajute IMM-urile la început, când am intrat în pandemie, Orban spune că le ajută acum. Dar cum să faci o injecție la un mort? Deci injecțiile trebuiau să fie financiare, cu ajutor bănesc, cu reduceri de impozite și taxe.

Rep.: Moțiunea a fost cartea câștigătoare a lui Ciolacu?
D.M.: Mi-aș dori, ca tot poporul, să pice Guvernul Orban și să se facă un Guvern de profesioniști. Să pună un economist care să aibă experiență în domeniul dezvoltării economice, în domeniul economic și al finanțelor. Dacă vor veni cu tot felul de neaveniți și corupți mai bine să nu vină. Moțiunea depusă de Ciolacu nu a fost cartea câștigătoare pentru el, ci echipa pe care și-a făcut-o. Cine l-a consiliat pe el, l-a consiliat foarte bine. L-a adus înapoi pe fostul premier, pe Grindeanu, a pus-o și pe Firea, care este bună, ei ca primvicepreședinți, și a pus alți vicepreședinți care să se ocupe de unele domenii, apoi vicepreședinți regionali. Echipa a fost făcută bine, astfel, el nu câștiga președinția PSD. Asta, comparativ cu Nicolae Șerban, bine pregătit profesional și care are presiune în instalații. Este foarte bun. Acesta putea să fie secretar general, nicidecum Stănescu care este un gângăit, un escroc și care conduce tot partidul. Acesta are în mână tot partidul și organizațiile.

Rep.: Cum a reușit PNL să își crească nu mărul de primari PSD?
D.M: PNL, prin șantaj, a adus 137 de primari de la PSD! Evident și din vina PSD… Este inadmisibil ca Weber și Cosmin Popescu să nu treacă, din trei în trei luni, pe la primari, să nu îi întrebe ce proiecte au, să nu se zbată pentru ei. Asta i-a supărat mult pe o parte dintre primarii care au trecut la PNL, asta deoarece Vîlceanu nu trebuie să stea toată ziua aici. Dar a trecut pe la ei, vizavi de proiectele lor. Au plecat 8-9 primari ai PSD, foarte buni. Este vorba despre Mădălin Ungureanu, primarul de Bălești, un liberal înrăit, iubit de populație. Care va câștiga un nou mandat. Mai sunt alți primari care au plecat de la PSD, care au venit și m-au întrebat. M-a sunat primarul de la Godinești și mi-a spus că pe la el nu au trecut, patru ani, nici Weber, nici Cosmin Popescu. Mi-a zis că are posibilitatea, până se intră în campanie, să primească bani de la PNL ca să își facă proiectele, mi-a zis că are de asfaltat două sate, de făcut două poduri. Eu i-am indicat să ia banii, dacă îi primește înainte de alegeri. La fel, m-a sunat primarul Pasăre, un primar serios, bun, care împreună cu cel de la Slivilești, erau șase primari, mi-au cerut binecuvântarea. Ei voiau să plece de la PSD la PNL. S-au plâns că au proiecte și nu au finanțare. Că nu trece nimeni pe la ei”.

Rep. Ați mai făcut sondaje de opinie?
D.M: La Padeș va câștiga Troacă Mihăiță, din sondajele de opinie vă zic. S-a ales praful de comuna Padeș, pentru că acest Serafim Nicu și-a luat lângă el un hoțoman. Vor pierde liberalii primăria. Sunt pe finalizare și cu un sondaj la Târgu-Jiu și la Motru.

Rep.: S-au făcut promisiuni, recente, de către Orban, pentru CEO. Sunt reale?
D.M.: Premierul a promis că alocă 3,5 miliarde pentru CEO ca acesta să meargă drept înainte. Dar va merge direct în groapă, vă spune Morega, care cunoaște problemele în profunzime. La Gorj se va restructura masiv, adică vor rămâne 30 la sută din salariați pentru că se dorește să se meargă pe gaze.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here