Morega, critica la adresa programului ,,de masacrare” a celor 2000 din CEO

535

Președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice, Dan Morega, a criticat, ieri, felul în care administrația CEO spune una, dar face alta, legat de concedierea celor 2000 de salariați, în anul în curs. Singura șansă de ieșire legat de aceste viitoare disponibilizări este, după Morega, doar realizarea mixului energetic, lucru care s-a abandonat de către politicienii locali și naționali.

,,Notificarea CEO către AJOFM este foarte clară, legat de disponibilizarea celor 2000 de salariați. Eu am avertizat însă, cu o lună și jumătate în urmă, despre acest program de eficientizare a lui Ciobotărică care este, de fapt, un program de masacrare a 2000 de salariați. M-au combătut însă liderii sindicali din CEO, atât de la SMEO, cât și de FNME, mințând și ei salariații că va fi, de fapt, doar o reducere de personal, în acest an, de 500 ori de 700 de salariați. S-a dovedit însă că este vorba despre 2000, la anul, probabil, vor fi iar 2000-3000, iar, în doi ani de zile vor ajunge la 10.000 de angajați. Problema nu este însă, așa cum am mai spus, a eficientizării CEO prin reducerea personalului deoarece acești oameni, pur și simplu, vor să aducă în sapă de lemn compania. Pentru că noi avem nevoie de mix energetic, și să funcționeze la cel puțin 2000 de megawați oră continuu, CEO, pentru a se putea realiza programul de reparații capitale, de investiții, de aprovizionare cu piese de schimb și subansamble. Productivitatea muncii nu crește numai prin a da afară oameni, ci prin introducerea tehnicii noi, prin revizii și reparații la timp. Sunt mulți factori care contribuie la eficientizare, ci nu doar cel de restructurare și de a da afară oameni”, a spus Morega care se declară, iar, total împotriva acestui program.
Profesorul universitar spune că astfel se scad veniturile populației, se ajunge la plecarea tinerilor din Gorj spre altele care au șomaj scăzut și, în final, la pauperizarea județului, nefiind pus nimic în loc. ,,Singura problemă rămâne ca administrațiile să atragă fonduri europene, să sprijine cetățenii prin susținerea IMM-urilor, iar parlamentarii să facă lobby pentru redirecționarea investitorilor spre județul nostru”, a completat Morega.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here