Morega, critic la adresa “haidamacilor” şi a “momâilor” din CEO

513

Şeful Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, Dan Morega, se arată şi de data aceasta de partea sindicaliştilor care au protestat joi la mitingul de amploare de la Târgu-Jiu. Morega se menţine, de asemenea, critic la adresa administraţiei CEO, şi în special a managerului Laurenţiu Ciurel, care, în opinia sa, a dus structura spre dezastru.

,,Eu sper ca mitingul de joi să fie începutul mitingurilor împotriva dezastrului managerial care a condus la dezastrul economico-social al celei mai importante companii de stat din Oltenia. Eu vreau să consider că liderii FNME şi de la Univers îşi vor uni forţele să schimbe acest management defectuos, pentru că la CEO nu s-a făcut altceva decât să se ocazioneze cheltuieli neeconomicoase, stabilind că vor reduce cu 40% veniturile minerilor şi energeticienilor în timp ce haidamacii din conducere se alegeau cu creşteri salariale de 24%”, a declarat Morega.
Şeful IAIPP susţine că Ciurel ia nişte decizii, în ultimul timp, fără să se consulte cu nimeni şi care arată că acesta are impresia că nimeni nu-l va mai detrona vreodată din funcţie. ,,Momâile sunt transportate cu autoturismele CEO de la Târgu-Jiu la Craiova şi retur în timp ce salariaţilor li se taie transportul. Mă deranjează extrem de mult, că în timp ce anunţă restructurări, pentru care dă vina pe FMI, el se apucă să închirieze birouri de la fosta Electrica. Mai vrea şi să angajaze un director de IT, probabil este vorba despre cineva care trebuie să fie angajat. Oricum are impresia că CEO este feuda lui şi nimeni nu-l controlează. Dacă la începutul mandatului se mai ferea şi încerca să facă lucruri care să nu fie criticabile din exterior acum nu-i mai pasă de nimic, şi face totul în batjocura salariaţilor”, a conchis Morega convins fiind că la felul cum este condus CEO, disponibilizările colective nu mai pot fi ocolite, în acest an.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here