Morega: “Crăciunul îi va prinde încă în funcţii pe şefii de deconcentrate şi pe prefectul de Gorj, dar sarmalele nu le vor prii”

569

Şeful Institutului de Analiză, Investigaţii Publice şi Politice, Dan Morega, a previzionat, joi, ceea ce ar putea să se întâmple pe plan local şi central politic, după demisiile din ultimele zile. Morega susţine că, noul Guvern interimar îi va menţine încă pe funcţii pe actualii şefi de deconcentrate din judeţ, asta dacă Guvernul va fi compus din reprezentanţii aceloraşi partide care au format majoritatea anterioară, dar şi că respectivii ca şi prefectul vor sta încă pe scaune de Crăciun, asta deşi ei nu vor fi însă liniştiţi în legătură cu viitorul lor profesional. Morega mai crede că viitorul Guvern trebuie să fie unul compus din tehnocraţi, dar şi susţine ideea destituirii Parlamentului României.

“Deocamdată nu o să pice nimeni, dar asta depinde de majoritate. Dacă majoritatea rămâne aceeaşi care a fost rămân şi toţi pe aceleaşi locuri, dacă majoritatea se schimbă, în mod categoric, după negocieri la nivel naţional şi judeţean, se vor opera schimbări, pornind de la prefect şi ajungând la şefii de deconcentrate din Gorj”, spune Morega, creionând tabloul sumbru al evenimentelor ce vor urma să aibă loc la nivelul judeţului nostru şi nu numai.
Morega spune că lucrurile vor reveni pe un făgaş normal, la nivel naţional, abia după ce preşedintele va desemna un premier în fruntea unui guvern tehnocrat. “Eu cred că o soluţie este un guvern tehnocrat care trebuie să emită o serie întreagă de ordonanţe de urgenţă care să însoţească criteriile accesului la funcţiile publice. Să oprească accederea în poziţii cheie ale politrucilor şi lipitorilor de afişe, de la nivel local, la central. Poate se va realiza, măcar la presiunea străzii, că sunt necesare în funcţii persoane cu pregătire în domeniu, tineri care sunt capabili, corecţi şi cetăţeni oneşti care nu s-au înfruptat din banii statului prin firmele pe care le-au avut. Ar trebui realizate, de asemenea, şi o întreagă serie de legi, pentru că nu este posibil ca să mergem în continuare cu sute de parlamentari într-o ţară cu o populaţie în continuă scădere”, a completat Morega, spunând, totodată, că este de acord cu cererea protestatarilor din ultimele seri care au solicitat şi demisia Parlamentului României, deoarece acolo, în opinia sa, nu se află decât o serie de “afacerişti cu statul, care dau legii făcute doar pentru ei prin grupurile lor de interese”.

Cere resetarea clasei politice!
Morega crede că ar trebui să se reseteze întreaga clasă politică, lucru care s-ar putea întâmpla dacă de două ori nu va fi votat noul guvern. “Cred că acest lucru s-ar putea întâmpla dacă propun premier pe Monica Macovei pentru că pesediştii nu o vor”, a subliniat, râzând, Morega declarând, de asemenea, că nu este convins că acest scenariu s-ar putea petrece.
“Nu cred că se va întâmpla acest scenariu, nu cred că se va realiza nimic legat de demisia parlamentarilor pentru că ei au conştiinţa doar a banilor. Rămâne doar să se formeze un guvern tehnocrat, cu miniştrii competenţi, curaţi, fără afaceri cu statul care să scoată ţara din această fundătură în care se află”, a mai spus Morega considerând că instituţiile din ţară sunt “corupte endemic”.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here